SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  TOLO.RO

Şcoala de Aviaţie se spală pe mâini în cazul examenelor de pilot fraudate: Noi nu dăm licenţe, nivelul vigilenţei e „normal”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 octombrie 2019 07:00

Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, locul unde s-au petrecut o parte a fraudelor de la examenele de piloţi privaţi, spune că, pe viitor, se vor da şi examene supravegheate video, însă momentan se bazează pe vigilenţa supraveghetorilor, care este una "normală".

de Ștefan Pană, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan

Într-un lung comunicat, în care nu menţionează decât indirect subiectul investigaţiei Libertatea, instituţia explică faptul că examenele susţinute nu sunt finale, iar responsabilitatea aparţine Autorităţii, cea care emite licenţele.

„Nivelul de supraveghere la testele care se susţin este unul normal, vigilenţa instructorilor la testări este cea normală în cadrul unui proces de învăţământ, doarece repetăm că nu în cadrul SSAvC se obţin licenţe, aici se pregătesc candidaţii pentru obţinerea de licenţe în cadrul AACR”
Comunicat al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă

Şcoala spune însă că, începând de anul acesta, pentru a elimina „orice suspiciune de fraudă”, instituţia este în proces de implementare a unei săli de examinare supravegheată video şi echipată cu un sistem informatic.

În comunicatul transmis public, Şcoala respinge însă şi o acuzaţie care nu a fost făcută: că instructorii ar fi permis cu bună ştiinţă fraudarea examenului.

„Instructorii de sol din cadrul SSAvC, ca şi cei de zbor, sunt persoane cu o înaltă calificare, cu multă experienţă, dedicaţi activităţii pe care o desfăşoară şi conştienţi de responsabilitatea pe care o au, dincolo de orice bănuială că ar tolera cu bună ştiinţă vreo încercare de fraudă din partea elevilor”, se arată în comunicat.

Libertatea a mers luni, cu o zi înainte de apariţia articolului privind fraudarea examenelor, la sediul Şcolii. Conducerea instituţiei a refuzat însă un dialog. Ulterior, am transmis şi o solicitare în baza Legii 544, privind liberul acces la informaţii de interes public, în care am adresat o serie de întrebări cu privire la activitatea instituţiei. Comunicatul de miercuri al SSAvC răspunde doar parţial acestor întrebări.

Autoritatea Aeronautică Civilă din România, care face licenţierea piloţilor, a anunţat că a anunţat deja Parchetul cu privire la acest caz.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează