SPORTURI  »  JO 2012  »  LONDRA

64 de ani cu gîndul la torţa olimpică » Povestea impresionantă a lui Tony Hill

Tony Hill (foto: dailymail.co.uk)
Tony Hill (foto: dailymail.co.uk)

Articol de GSP - Publicat marti, 22 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 22 mai 2012 12:59

Tony Hill trebuia să poarte torţa olimpică în 1948, la prima ediţie londoneză a Jocurilor Olimpice. Nu a reuşit, din cauza operaţiei de apendicită la care a fost supus, dar organizatorii nu l-au uitat în 2012

Are 86 de ani, e din Wiveliscombe, Devon, şi aşteaptă de 64 de ani să poarte torţa olimpică. Ghinionul l-a lovit ultima oară cînd Jocurile Olimpice au vizitat Londra, atunci cînd a fost forţat să renunţe să poarte torţă din cauza unei operaţii de apendicită.

[Gafă înainte de Olimpiadă. Motivul stupid pentru care Jessica Ennis a pierdut proba de 100m garduri]

Dar Tony Hill şi-a văzut visul împlinit luni, cînd a fost "onorat" să facă parte din cei 8000 de purtători de torţă aleşi de organizatorii Jocurilor Olimpice.

Fermierul aflat la pensie şi-a descris norocul incredibil: "În 1948, cu cîteva zile înainte să port torţa olimpică, am căzut la o competiţie de cross şi am fost diagnosticat cu apendicită. Nu am crezut că voi mai avea vreo şansă, atunci cînd am fost internat în spital, dar iată că totul s-a legat! Două dintre fetele mele m-au nominalizat şi nu pot să cred că am fost ales!".

Citește și:
Discurs rar întâlnit în Superligă: „Poate că nu merit colegi atât de buni”
Superliga
Discurs rar întâlnit în Superligă: „Poate că nu merit colegi atât de buni”
FCSB renunță de urgență la Ghencea! Unde se mută de la următorul meci
Superliga
FCSB renunță de urgență la Ghencea! Unde se mută de la următorul meci
Soția lui Andrei Ivan a încins Instagramul din Vietnam. Apariția provocatoare care a atras toate privirile
Stranieri
Soția lui Andrei Ivan a încins Instagramul din Vietnam. Apariția provocatoare care a atras toate privirile
Cum arată astăzi satul care l-a dat României pe Ivan Patzaichin: IMAGINI din altă lume! Singurul mod prin care poți ajunge
Special
Cum arată astăzi satul care l-a dat României pe Ivan Patzaichin: IMAGINI din altă lume! Singurul mod prin care poți ajunge
FOTO Gară istorică din București este demolată
Profit.ro
FOTO Gară istorică din București este demolată
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

Ai o informație? Scrie-ne pe [email protected]! Gazeta își protejează întotdeauna sursele.

În iulie 2026, un vlogger a petrecut o zi Cernobîl » Șocat de ce a găsit la bazinul de înot al „orașului fantomă”

O minge în cap i-a schimbat destinul! Cum a ajuns Ștefania Uță campioană europeană și speranța României la Jocurile Olimpice

Comentarii (0)

Articolul nu are încă niciun comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează