SPORTURI  »  JO 2012  »  BOX

A mai rămas unul » Ionuţ Gheorghe e singurul pugilist rămas în cursa pentru Londra

Ionuţ Gheorghe va juca azi meciul decisiv pentru calificarea la Londra.
Ionuţ Gheorghe va juca azi meciul decisiv pentru calificarea la Londra.

Articol de - Publicat joi, 19 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 aprilie 2012 22:29

Ionuţ Gheorghe e singurul pugilist care mai are şanse de calificare la Londra. Răzvan Andreiana şi Ştefan Caşlarov au pierdut ieri partidele decisive.

Ştefan Caşlarov (categoria 49 kg) şi Răzvan Andreiana (56 kg) au ratat şansa de a ajunge la Londra. La doar 19, respectiv 21 de ani, pentru cei doi, visul de a ajunge la Jocurile Olimpice însemna totul. Aseară, la Trabzon, în Turcia, în turneul preolimpic de calificare, cei doi au pierdut meciurile decisive, în faţa unor pugilişti mult mai bine cotaţi, şi visul lor s-a năruit.

"Păcat. Copilul ăsta, Caşlarov, chiar a boxat bine. L-a lovit în prima repriză cu un upercut la ficat pe irlandez, dar nu a ştiut să profite. Experienţa britanicului şi-a spus cuvîntul", a declarat Valentin Vrînceanu, antrenorul federal. Caşlarov a pierdut la puncte, 9-17 în faţa irlandezului Paddy Barnes, campionul european din 2010 şi medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Andreiana ar fi putut avea mai multe şanse, dar georgianul Merab Turkadze a ştiut să contracareze stilul ofensiv al românului. "A ţinut tot timpul, a lovit murdar, cu capul, sub centură, dar nu a fost niciodată avertizat. Nu ştiu cum s-a terminat pînă la urmă la diferenţa asta. Cred că şi arbitrii au avut un cuvînt de spus", a declarat Vrînceanu. Andreiana a pierdut la puncte, 11-21. Tot ieri, la plus 91 kg, Mihai Nistor a pierdut la puncte, 9-13 cu francezul Tony Victor Yoka.

Orgoliul veteranului
România are un singur pugilist calificat la Olimpiada de la Londra: Bogdan Juratoni. Lui i s-ar putea alătura însă azi Gheorghe Ionuţ (69 kg), medaliatul cu bronz de la Atena 2004. Constănţeanul a trecut ieri, la puncte, 11-0, de albanezul Astmer Bilali. Azi e disputa decisivă pentru Ionuţ, care-l va înfrunta pentru un loc la Londra pe Patrick Nolam din Irlanda. "Pentru Olimpiadă mă pregătesc de patru ani. Sper să-mi îndeplinesc visul de a ajunge la a treia ediţie după Atena şi Beijing", a declarat Ionuţ.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează