SPORTURI  »  JO 2012  »  TORŢE OLIMPICE

Afacerea torţelor olimpice » Purtătorii încearcă să le vîndă imediat după ce încheie traseul

Sarah Milner Simonds (foto: reuters)
Sarah Milner Simonds (foto: reuters)

Articol de GSP - Publicat marti, 22 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 22 mai 2012 11:15

Zeci de torţe olimpice sînt la vînzare pe site-urile specializate, după ce purtătorii aleg să renunţe la ele în favoarea profitului pe care îl pot scoate în această perioadă. De exemplu, torţa purtată între Exeter şi Taunton a fost vîndută cu aproximativ 150 de mii de lire. :O

Se ridica problema dacă un astfel de gest este moral. Cei care poartă torţa olimpică au fost aleşi de organizatori dintre oamenii care au făcut bine comunităţii din care fac parte, dintre tineri şi bătrîni cu poveşti speciale, dar şi dintre personalităţi din diferite domenii.

Purtătorii torţelor au fost anunţaţi de organizatorii Olimpiadei că pot păstra suvenirul pentru 199 de lire, iar oportunitatea s-a transformat repede în afacere.

Cîţiva dintre cei 8000 de oameni desemnaţi să poarte torţa pînă la Jocurile Olimpice de la Londra încearcă să profite la maximum de momentul de sărbătoare şi să obţină un preţ cît mai ridicat. Torţa este purtată de fiecare participant pentru 300 de metri, iar focul este transmis de la torţă la torţă.

Sarah Milner Simonds, cea care a fost desemnată să poarte torţa datorită muncii voluntare pe care a făcut-o în zonele cu case sociale din Anglia, şi-a vîndut torţa pe eBay cu 153.100 de lire! Totuşi, englezoaica a explicat că strînge fonduri pentru proiectul comunitar în cadrul căreia activează, dar nimic nu a fost inregistrat.

Torţa olimpică trebuie să ajungă în Londra pe 27 iulie, după ce parcurge 12.800 de kilometri, timp de 70 de zile.

Un alt purtător, Adam Wolley, şi-a listat torţa pe eBay, la un preţ de plecare de 750 de lire. Licitaţia trecuse cu puţin de 2000 de lire, atunci cînd a fost întreruptă de posesor, după numeroase proteste online. Situaţia este pusă în dezbatere în Regat.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează