SPORTURI  »  JO 2012  »  JUDO

Andreea Chiţu sau ce înseamnă să fii colegă adevărată » Judoka care va intra azi în concurs a fost alături de Alina Dumitru

Andreea Chiţu a fost mereu alături de Alina Dumitru.
Andreea Chiţu a fost mereu alături de Alina Dumitru.

Articol de , , , - Publicat duminica, 29 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 28 iulie 2012 23:22

Intră azi în concurs, dar dimineaţa a antrenat-o pe Alina şi a stat toată ziua în sală ca să fie alături de ea.

A doua judoka din lot care va intra astăzi în competiţie este Andreea Chiţu, la categoria 52 de kilograme. Împreună cu Corina Căprioriu (57 de kg) a treia judoka, şi cu băieţii din lot, Andreea a încurajat-o ieri permanent pe Alina Dumitru în sala ExCeL.

Asta după ce Corina şi Andreea au încălzit-o dis-de-dimineaţă pe Alina, jucînd rolul de sparring pentru cea care urma să intre în concurs!

"Abia aştept să intru şi eu la luptă, luni", a spus Corina Căprioriu, cea care a tresărit la vederea sălii relativ mici. "În săli de aceste dimensiuni noi sîntem obişnuiţi să disputăm competiţiile medii", a explicat Andreea Chiţu, adăugînd că "de fapt, îmi convine  sală mai mică pentru că nu voi avea stresul Olimpiadei. Sincer, mă temeam să intru în sală, ziceam că poate mă va timora atmosfera, dar am scăpat de acest stres".

Un meci trăit de Andreea Chiţu şi de ceilalţi judoka din tribună e un show în sine, dar un show sobru, dacă termenii se pot alătura. Ei au urmărit la fracţiune de secundă evoluţiile Alinei, crispîndu-se cînd au văzut-o că s-a lovit la deget în primul meci, mobilizînd-o cu strigăte, "Mai rea, Piţi!!!", în faţa mongolei şi aplaudînd cu uşurare victoria în faţa japonezei Fukumi.

Chiţu are şi ea şanse la medalie astăzi, cu un traseu accesibil, "care trebuie însă urcat cu atenţie, pas cu pas", conform antrenorului Bercean.

"La 7 am fost la masă, iar 8 am fost la masă şi apoi am venit în sală ca să facem un antrenament pentru Alina" (Andreea Chiţu)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
madddoc
madddoc  •  29 Iulie 2012, 10:35

Hai Andreea! Asteptam si de la tine o medalie! Mult succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează