SPORTURI  »  JO 2012  »  CEREMONIE

Au înnebunit englezii? Vaci, cai, oi şi gîşte la ”deschiderea” Olimpiadei de la Londra :D

Macheta stadionului Olimpic cu decorul rezervat ceremoniei de deschidere a JO (foto: london2012.com)
Macheta stadionului Olimpic cu decorul rezervat ceremoniei de deschidere a JO (foto: london2012.com)

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 12 iunie 2012 17:00

Organizatorii Jocurilor Olimpice din această vară, programate între 27 iulie şi 12 august, au decis ca întrecerea să aibă parte de o ceremonie de deschidere cu totul deosebită, cu protagonişti atipici: vaci, cai, oi şi numeroase păsări de curte.

Astfel, gazonul stadionului Olimpic, transformat cu această ocazie într-un peisaj ce evocă satul tradiţional englez, va conţine "fîneţe,
ogoare şi rîuri". Totodată, vor putea fi văzute familii ieşite la picnic şi fermieri care îşi lucrează terenurile, cu animale adevărate incluse în peisaj: 12 cai, trei vaci, 2 capre, 10 găini, 10 raţe, 9 gîşte, 70 de oi şi 3 cîini ciobăneşti.

Director artistic al ceremoniei şi regizor al filmului "Vagabondul milionar", recompensat cu opt premii Oscar în 2009, Danny Boyle speră ca festivitatea de deschidere să transmită privitorilor "spiritul a ceea ce sînt ei ca naţiune, de unde vin şi direcţia spre care vor să meargă". Cele patru mari provincii ale Marii Britanii vor fi reprezentate prin simbolurile lor florale: trandafirul pentru Anglia, ciulinul pentru Scoţia, narcisele pentru Ţara Galilor şi trifoiul pentru Irlanda de Nord.

Ceremonia se cheamă "Isles of Wonder", un nume inspirat din piesa de teatru "Furtuna" de William Shakespeare. Organizatorii promit o furtună de sunete, cu un volum de 1 milion de waţi, dublu faţă de volumul sunetului înregistrat pe scena principală a celebrului festival muzical britanic Glastonbury.

10.000 de voluntari vor participa la ceremonia de deschidere şi nu mai puţin de 23.000 de costume vor fi realizate pentru această ocazie

Un clopot înalt de 2 metri, care are o greutate de 23 de tone, va da semnalul de începere a ceremoniei, pe 27 iulie, de la ora 20:00. Acţiunea va fi urmărită de circa 1 miliard de telespectatori, speră organizatorii.

96 de milioane de euro este bugetul destinat doar ceremoniei de deschidere

Regina Elisabeta a II-a va fi prezentă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care se va încheia cu un concert susţinut de
Paul McCartney. Fostul membru al trupei The Beatles, care va împlini 70 de ani pe 18 iunie, a electrizat publicul prezent la concertul organizat pe 4 iunie la Londra pentru a marca jubileul de diamant al suveranei britanice.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
djamorphis
djamorphis  •  12 Iunie 2012, 19:36

Banuiesc ca oile le-a transferat Becali. 20.000 Euro pe drept de semnatura per oaie!

hatterion
hatterion  •  12 Iunie 2012, 17:45

Da da ... cand o calca un olimpic intr-un maro sa te tii atunci

Vezi toate comentariile (2)
Comentează