SPORTURI  »  JO 2012  »  BOX

Au schimbat regulile! » România are şanse mici să califice vreo pugilistă la Jocurile Olimpice

Mihaela Lăcătuş extenuată după un antrenament solicitant
Mihaela Lăcătuş extenuată după un antrenament solicitant

Articol de - Publicat miercuri, 16 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 15 mai 2012 20:21

În timpul Campionatului Mondial de la Quinhuangdao (China), AIBA a schimbat criteriile de calificare la Jocurile Olimpice.

Deşi la începutul anului Federaţia Internaţională de Box a anunţat clar că primele opt pugiliste clasate la Campionatul Mondial, la categoriile 51, 60 şi 75 de kilograme, vor obţine biletele pentru Jocurile Olimpice, AIBA a schimbat din mers criteriile de calificare.

Antrenorul lotului României, Adrian Lăcătuş, a aflat cu stupoate în China că, dacă va dori să califice una dintre elevele sale la Londra, aceasta ar trebui să se claseze între primele trei pugiliste din Europa!

Astfel, soţia antrenorului lotului olimpic, Mihaela Lăcătuş, chiar dacă a ajuns ieri în sferturile de finală, nu e calificată! Asta pentru că, între cele opt pugiliste rămase în competiţie, nu mai puţin de şase sînt din Europa!

Mihaela Lăcătuş (31 de ani), prima campioană mondială din istoria boxului feminin românesc, titlu obţinut la Podolsk (Rusia) în 2005, s-a calificat ieri între cele mai bune opt pugiliste la categoria 60 de kilograme.

În optimile de finală, în meciul care se credea decisiv pentru calificarea la Londra, Miki Lăcătuş a trecut la puncte, 17-14, de bulgăroaica Deniţa Eliseeva. Succesul s-a conturat greu, abia în repriza a patra, bulgăroaica intrînd în avantaj după primele trei runde, 11-10.

A ajuns la spital
După meci, Mihaelei i s-a făcut rău şi a ajuns cu salvarea la spital. În aceste condiţii, sînt şanse mici ca ea să se califice în semifinale, mai ales că o va întîlni azi, în "sferturi", pe irlandeza Katie Taylor, campioana mondială en-titre. Doar dacă va trece de britanică, Mihaela Lăcătuş va fi sigură de calificarea la Londra.

Conflictul pe care preşedintele FRB, Rudel Obreja, l-a avut cu federaţia internaţională s-a făcut simţit şi în China, româncele fiind clar dezavantajate aproape în toate meciurile. Aşa se explică şi faptul că, din cele opt pugiliste aflate la start, doar Mihaela Cijevschi mai este în competiţie!

Turcin a ratat şi ea calificarea
O altă speranţă a României pentru JO, Luminiţa Turcin (75 de kg), a pierdut partida din optimile de finală la CM de la Quinhuangdao. Pugilista din Slatina a fost învinsă de Elena Vîstropova (Azerbaidjan).

72 de zile mai sînt pînă la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Londra

95 de sportivi români au obţinut pînă acum calificarea la JO, dintre aceştia 12 cu barem B

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
run.away
run.away  •  16 Mai 2012, 02:05

multumim tziganului obreja. adica nu. obreja nu este decat un exponent al sistemului romanesc. o imagine a intregii tari. ce bine ca am plecat de acolo.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează