SPORTURI  »  JO 2012  »  JUDO

Comunicat al Federaţiei Române de Judo: ”Ciutacu şi Badea trebuie să-şi ceară scuze faţă de Alina Dumitru” :X

Judoka Alina Dumitru, a obţinut, sîmbătă, argintul la categoria 48 kg, prima medalie a delegaţiei României la JO de la Londra (foto: Reuters)
Judoka Alina Dumitru, a obţinut, sîmbătă, argintul la categoria 48 kg, prima medalie a delegaţiei României la JO de la Londra (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 01 august 2012 18:46

Federaţia Română de Judo (FRJ) condamnă într-un comunicat "atacurile nedemne" lansate contra Alinei Dumitru şi le solicită lui Victor Ciutacu şi Mircea Badea să ceară sportivei "scuzele cuvenite", după ce aceştia ar fi jignit-o prin intermediul unei reţele de socializare, incriminînd folosirea declaraţiilor făcute de ea la Olimpiadă în confruntarea politică din ţară.

”Federaţia Română de Judo îşi exprimă dezaprobarea cu privire la transformarea unui mare succes înregistrat de sportul românesc la cea mai importantă competiţie internaţională într-un subiect ieftin de campanie electorală şi îşi arată susţinerea faţă de Alina Dumitru, sportiva care a căzut victimă acestei campanii", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, sportiva a fost supusă, într-unul din cele mai importante momente ale vieţii sale, cînd tocmai cucerise medalia olimpică de argint, unor întrebări "nepotrivite", privind eventualele mesaje de felicitare primite de la oameni politici şi dacă a votat la referendum, iar răspunsurile ei, deşi "lipsite de orice conotaţie partizană, de critici ori aprecieri subiective", au fost ulterior scoase din context.

"Aşa am putut afla, din gura şi condeiele unor cunoscuţi formatori de opinie din ţară, precum Victor Ciutacu şi Mircea Badea, epitete jignitoare şi intepretări nefericite, potrivit cărora «snoaba» Alina Dumitru s-ar fi simţit «vexată» de lipsa unor felicitări de la înalţii oficiali ai statului şi, ca atare, «ofuscată», s-ar fi răzbunat refuzînd să participe, prin vot, la consultarea populară de duminică. Nimic mai fals,
nimic mai degrandant, nimic mai mitocănesc decît o asemenea interpretare!", consideră FRJ, pretinzînd celor doi "să-şi revizuiască atitudinile şi să ceară scuzele cuvenite acestei victime nevinovate".

"De asemenea, solicităm întregii prese româneşti să se abţină de la a prezenta, în mijlocul unei competiţii de asemenea nivel, sportivii români prezenţi la Olimpiadă altfel decît ceea ce sînt, şi anume ambasadori oneşti ai României la cea mai înaltă confruntare sportivă", se mai arată în comunicat.

FRJ mai arată că performanţele Alinei Dumitru de la Jocurile Olimpice "ţin de valori şi standarde universale", cum sînt fair play-ul sau respectul faţă de adversar, ce nu pot fi asociate unor valori de conjunctură, politice. În acest context, se consideră "degradant şi condamnabil" actul de a deturna "un rezultat de răsunet al României într-o dispută politico-mediatică josnică".

"Subliniem, în final, că la Olimpiadă, Alina Dumitru nu a pierdut medalia de aur, cum consemnează asemenea «lideri de opinie» din ţară, ci a cîştigat medalia de argint, una de prestigiu, confirmîndu-şi valoarea într-o competiţie tot mai disputată, pe fondul dezvoltării explozive a judo-ul mondial din ultimii ani şi a concurenţei acerbe. Căci, dincolo de părerile bune ale fiecăruia despre sine, ştim cu toţii că una e a fi campion olimpic şi cu totul altceva să fii fruntaş la Daciada unei prese părtinitoare şi servile, dintr-o ţară care încă îşi caută reperele democratice", se mai precizează în comunicatul FRJ.

Presa a relatat că Mircea Badea şi Victor Ciutacu ar fi ironizat-o şi jignit-o, prin intermediul reţelei de socializare Twitter, pe Alina Dumitru, cîştigătoare a unei medalii de argint la Olimpiada de la Londra.

Sportiva a declarat că nu a votat duminică la referendum, la Londra, deoarece nu o interesează situaţia politică, şi a subliniat că în urmă cu patru ani, după aurul de la Beijing, a fost sunată de preşedintele Traian Băsescu, iar de data aceasta nu a mai sunat-o nimeni.


Citeşte şi ”Alina Dumitru: “Consider incidentul închis”. Badea: “S-a exagerat enorm, am lăudat-o pe această sportivă”.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (79)
mihai.79
mihai.79  •  02 August 2012, 21:23
Postat de mihai.79 pe 02 August 2012, 21:21

Piata Tienanmen trebuia sa existe pt toti care au apreciat ..sau sunt de acord cu, comment-ul lui cristi_oase...nu-mi vine sa cred ca astfel de oameni repira inca!!!!!

..bineinteles..la comment-ul lui alpin ma refeream:)

mihai.79
mihai.79  •  02 August 2012, 21:21
Postat de cristi_oase pe 02 August 2012, 11:49

Esti o mizerie de om,un dezaxat,o nulitate.Nu esti bun nici macar sa-i speli pe jos in sala de antrenament.Acum se vede adevarata valoare a folosirii prezervativului.Pacat ca parintii tai nu stiau de el.

Piata Tienanmen trebuia sa existe pt toti care au apreciat ..sau sunt de acord cu, comment-ul lui cristi_oase...nu-mi vine sa cred ca astfel de oameni repira inca!!!!!

mihai.79
mihai.79  •  02 August 2012, 21:11
Postat de momg pe 02 August 2012, 16:09

S-a facut din tantar armasar. Am citit si eu comentariile celor doi, nu e nimic deplasat. Mai bine va documentati inainte de a arunca cu gunoi in altii. Pe Alina nu a jignit-o nimeni, este o dezinformare. Un om ca Badea care a laudat mereu sportivii romani nu ar jigni o astfel de sportiva. Ar trebui sa acceptati realitate si nu sa va lasati manipulati. Manipularea ne-a adus aici unde suntem. Mai folositi-va si neuronul, daca il mai aveti.

Daca te uiti doar pe haznaua 3...probabil..ramai cu cei doi (maxim) neuroni pe care ii ai!!! Tu o sa involuezi amice impreuna cu badea, ciutacu...si toti oligofrenii ce-l ling pe Felix securistul!!!!

Vezi toate comentariile (79)
Comentează