SPORTURI  »  JO 2012  »  CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA

COSR ameninţă că va analiza retragerea lui Flavius Koczi de la individual compus şi va lua măsuri dure: "Ne gîndim să-i retragem bursa olimpică!"

Articol de - Publicat miercuri, 08 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 august 2012 20:06

Ioan Dobrescu, secretarul general al forului olimpic român, nu înţelege de ce singurul gimnast calificat în finale nu a mers pînă la capăt


Şi după o săptămînă de la desfăşuarea finalei masculine la individual compus, concurs din care Flavius Koczi s-a retras, reprezentanţii forului olimpic român nu sînt împăcaţi cu decizia "tricolorului". Prezent la Londra, Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, anunţă că instituţia pe care o reprezintă va analiza aceast caz şi că vor fi luate măsuri dure.

- Domnule Dobrescu, Koczi oricum nu avea şanse reale la podiumul de la individual compus.
- Nu aceasta este problema. Orice sportiv român prezent aici trebuie să meargă pînă la capăt.

- Dar gimnastul susţine că avea probleme cu execuţia de la bară...
- Au fost sportivi care nu au renunţat deşi au avut probleme medicale. Şi aici mă refer la atleta Nicoleta Grasu, care a concurat cu infiltraţii la coloană, şi la gimnasta Larisa Iordache, care a evoluat într-un picior la individual compus. Ca să nu mai vorbim de exemplul admirabil pe care l-au dat Constantina Diţă şi Lidia Şimon, care au terminat maratonul, deşi ambele se află la apusul carierei şi au trecut prin multe accidentări....

- Şi ce urmează să faceţi?
- Conducerea Comitetului olimpic va analiza cît de curînd cazul lui Koczi. Am înţeles că nici federaţia de gimnastică nu este împăcată cu retragerea sportivului din concurs.

- Şi veţi lua şi măsuri împotriva gimnastului?
- Trebuie, pentru că nu este un exemplu de dat. Şi fiindcă noi şi federaţia am investit bani şi timp cu pregătirea sportivilor.

- Şi ce riscă Koczi?
- Momentan, ne gîndim să-l retragem din Pol România, programul comitetului de susţinere financiară al olimpicilor.

"Îmi pare foarte rău că m-am retras din concurs. Este pentru prima dată cînd iau o asemenea decizie, dar aveam probleme cu coborîrea la bară"
Flavius Koczi

"Noi nu am fost anunţaţi de gimnast că nu mai participă la individual compus. Am aflat pur şi simplu, deşi prin noi s-au făcut înscrierile, tot prin noi se fac şi retragerile din concursuri"
Alexandru Epuran, şeful misiunii României la JO 2012

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
florinmihai
florinmihai  •  10 August 2012, 23:42

NU LE FACE NIMIC CA AU FOST DISCIPLINATI. ADICA DAI IN CALUL CARE TRAGE, IL CERTI PE CEL CARE MUNCESTE CA EL GRESESTE... BRAVO DOMNILOR MORARIU SI DOBRESCU, FELICITARI, SUNTETI DEMNI DE A FI CONDUCATORI AI SPORTULUI ROMANESC!

florinmihai
florinmihai  •  10 August 2012, 23:39

DA, AFARA CU EL, IL IA ALTA TARA SI, IN DOI ANI, AU ALTII MEDALIATI EUROPENI, FINALISTI IN PRIMII OPT DIN LUME... . ASA AU FACUT ROMANII SI CU FERENCZ ILIES LA HANDBAL, IL TRIMITEAU ACASA MEREU SI ESTE DE 10 ANI TITULAR IN ECHIPA UNGARIEI, SEMIFINALISTA LA OLIMPIADA.. SI COMENTATORUL NOSTRU DE LA TVR SPUNE ROMANUL ILIES.. ACUM ESTE ROMAN, CAND ERA IN ROMANICA ERA UNGUR.. PANA CAND NU SE VOR NUMI ANTRENORI PROFESIONISTI LA LOTURILE SPORTIVE SI SEFI DE FEDERATII COMPETENTI, AR FI BINE SA NU MAI CERTAM SPORTIVII. FLAVIUS A FOST IN PRIMII 8 DIN LUME LA 2 APARATE, SA II RETRAGA BURSA. SI CELOR CARE NU AU IESIT DIN SERIILE DE CALIFICARI CE LE VA FACE?????

danbinci
danbinci  •  08 August 2012, 14:31

Cine nu a facut sport nu stie cat sacrificiu este pana la rezultate finale trimfatoare. Sa ramanem in limita bunului simt, si sa dam crezare sportivului ca avea probleme.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează