SPORTURI  »  JO 2012  »  JUDO

Cum a trăit mama Alinei concursul de la Londra: "Îmi venea să îmbrăţişez pe toată lumea!"

Mariana Dumitru, mama Alinei, şi-a susţinut fiica pe tot parcursul zilei de ieri. +1   FOTO
Mariana Dumitru, mama Alinei, şi-a susţinut fiica pe tot parcursul zilei de ieri.

Articol de , , , - Publicat duminica, 29 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 28 iulie 2012 23:16

Mama Alinei Dumitru a trăit pe viu succesul fiicei ei de la Londra. Mariana Dumitru a ajuns la Londra prin campania mondială declanşată de P&G.

În tribunele ExCeL London, complexul care găzduieşte competiţiile de judo, tenis de masă, scrimă, box şi haltere, Alina Dumitru a avut ieri o galerie de care nu s-a bucurat niciodată. Toată familia a venit să o încurajeze. Fraţii ei, cel mai mic venit special din Canada, dar şi părinţii au fluturat steagul României şi au strigat continuu: "Hai, Piţi! Hai, Alina!".

Mama Alinei, Mariana Dumitru, a trăit la intensitate maximă fiecare dispută. După semi finala cîştigată de fiica sa în faţa japonezei Tomoko Fukumi, aproape că nu mai putea vorbi. "Off, Doamne! Alina mea e din nou în finală. Cum am trăit meciul!"

- L-aţi văzut?
- Eram mică într-un scaun şi mă rugam. M-am uitat printre două scaune din faţa mea.

- V-a fost teamă să urmăriţi?
- Da, dar nici nu doream să mă vadă ea. Aşa îi transmit mai bine puterea. Eu aveam încredere în ea şi am în continuare. Am cea mai valoroasă fată din lume. Îşi freacă mîinile de emoţii continuu.

Se duce la un voluntar şi-l întreabă în româneşte. "Unde e Alina mea? Eu sînt mama Alinei Dumitru!". Omul se uită mirat la femeia scundă, din faţa sa şi ridică din umeri. Cîţiva jurnalişti aleargă apoi din tribună spre zona mixtă pentru a prinde primele interviuri. Tocmai se terminase prima semifinală la băieţi, la 60 de kilograme. "Uite, ei tot după Alina mea aleargă. Merg să-i ia interviuri". Apoi se scuză politicos. "Nu mai stau, că nu am stare".

După finală, Alina a fugit glonţ să-şi îmbrăţişeze mama care o aştepta la vestiar. "Mamă, sînt mîndră că am o fată ca tine!". "Şi eu sînt fericită că am o mamă ca tine", i-a răspuns Alina.

Jacques Rogge a fost la meciurile Alinei
Preşedintele CIO, belgianul Jacques Rogge, a fost ieri la întrecerile de judo la categoriile 48 de kilograme feminin şi 60 de kilograme masculin. Invitatul special al lui Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Rogge a apărut în tribună chiar înaintea semifinalei dintre Alina Dumitru şi Tomoko Fukumi. Omul numărul 1 în sportul mondial a aplaudat la final în picioare victoria româncei. Şeful CIO a urmărit apoi şi finala, pierdută de Dumitru în faţa braziliencei.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
sundance_nr_one
sundance_nr_one  •  29 Iulie 2012, 01:29

Fata dumneavostra este PRINȚESA INIMILOR ROMANESTI ! FELICITARI !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează