JO 2012  ·  GIMNASTICĂ

Din culisele gimnasticii » De ce sînt supăraţi Belu şi Bitang

Belu şi Bitang, alături de Ponor în concursul de la Londra.
Belu şi Bitang, alături de Ponor în concursul de la Londra.

Articol de - Publicat marti, 14 august 2012 00:00 / Actualizat luni, 13 august 2012 18:37

Octavian Belu şi Mariana Bitang şi-au îndeplinit obiectivul oficial de medalii la Londra, dar nu şi pe cel personal.

Lotul de gimnastică al României se întoarce de la Londra cu trei medalii. Una de aur, cea a Sandrei Izbaşa la sărituri, una de argint, a Cătălinei Ponor la sol, şi cea de bronz, cucerită de echipa feminină. Medalia lipsă invocată de COSR nu se află în grădina fetelor. " Gimnastica masculină trebuia să obţină una, nu noi!", se apără Octavian Belu şi Mariana Bitang.

Şi totuşi, cei doi antrenori ai lotului feminin nu au exultat nici o clipă, puţine fiind momentele în care au arătat mulţumire. Belu şi Bitang şi-au permis cîteva glume şi au afişat cîte un zîmbet doar la conferinţa de presă organizată la Casa României. În rest, au ales să petreacă cea mai mare parte a timpului rămas pînă la plecarea spre Bucureşti în Satul Olimpic.

Un lucru este clar. Belu şi Bitang nu sînt deloc mulţumiţi de rezultatele obţinute de elevele lor la Londra. Nu doar pentru un aur olimpic s-au întors în urmă cu doi ani în sala de antrenamente. Iar "Un pic mai bine decît Forminte la Beijing!" este comparaţia care-i doare cel mai mult.

Izbaşa, Ponor şi Larisa au fost pregătite la Izvorani pentru aur olimpic la oricare dintre cele trei aparate: sol, bîrnă şi sărituri. Iar echipa, pentru un argint. Cei doi antrenori au fost însă trădaţi de propriile eleve, care, la rîndul lor, au fost lovite de singurul lucru pe care Belu şi Bitang nu-l pot controla. Emoţiile concursului plus accidentarea Larisei. "La oricîte competiţii te-ai duce, niciodată nu poţi să simulezi un concurs olimpic, unde presiunea este determinantă!", a mărturisit antrenoarea.

Două medalii de aur în loc de una poate că ar fi fost mai aproape de pretenţiile lui Belu şi Bitang. Şi de prestigiul lor pe care l-au acumulat în 30 de ani de antrenorat.„O situație mai gravă decât Brexitul”. Decizia Elveției care zguduie din temelii Europa
Libertatea
Comentarii (7)
dumi67  •  14 August 2012, 11:04

noi romani mergem la concursuri cu inima in mana . urmaresc rezultatele americanilor , superperformantele lor si am multe semne de intrebare . la puterea lor economica credeti ca laboratioarele farmaceutice stau degeaba . sunt cu mult inaintea sistemului de control antidoping . urmariti doar cat de mult a cerscut lista substantelor interzise . cum descopera ceva nou trec substanta folosita pe lista doar ca sa nu o mai foloseasca altii . si nu este vorba doar despre americani ... la cati bani se invart in sport s-a pierdut notiunea de baza fair play .cred ca ar trebui interzis orice compus chimic din sange . vitaminele , proteinile trebuie luate din natura .

pteropus  •  14 August 2012, 09:39

Un articol slab..scris in pripa,mai mult pentru a ocupa un spatiu...documentare superficiala...Candva se spunea despre ziaristi ca sunt ca...vinul.Fie devin foarte buni o data cu trecerea timpului...fie se acresc...Pentru autoatea acestui articol ?!?! este valabila varianta a doua...din pacate...Pacat de spatiul ocupat....

cristinaco71  •  14 August 2012, 09:29

Pentru mine acesti 2 antrenori SUNT CEI MAI BUNI DIN LUME SI NIMENI NU II VA PUTEA EGALA!!! Sunt ADEVARATII EROI AI ROMANIEI!!!

Vezi toate comentariile (7 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:30 Fotbal, Liga 2
Comuna Recea - Rapid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:45 Fotbal, Liga 1
Clinceni - Gaz Metan
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga
Augsburg - Borussia Dortmund
Digi 3
17:00 Handbal F
ȚSKA Moscova - SCM Râmnicu Vâlcea
Digi 1, Telekom 1
18:45 Fotbal, Liga 2
Petrolul - Dunărea Călărași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A
Cagliari - Lazio
Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga
Schalke 04 - Werder Bremen
Digi 3
21:30 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Inter - Fiorentina
Digi 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Marseille - Metz
Digi 4
Program TV complet

Liga 1