SPORTURI  »  JO 2012  »  CANOTAJ

Dumitrescu şi Mihalachi spun că rezultatul de la Londra nu-i va face să renunţe: "O să o luăm de la capăt!"

Dumitrescu şi Mihalachi au pornit de pe primul culoar
Dumitrescu şi Mihalachi au pornit de pe primul culoar

Articol de , - Publicat vineri, 10 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 09 august 2012 19:49

"Sperăm ca pe viitor să ne antrenăm mai cu cap şi să ne realizăm visul la Rio", au reacţionat sportivii care de peste trei ani fac pereche în canoea de doi.

Pînă acum, au avut rezultate excelente: campioni mondiali, europeni, medaliaţi cu bronz şi la întrecerile continentale, şi la cele mondiale. Visau să urce pe podium şi la Olimpiadă. Visul lor s-a spulberat însă pe lacul Eton, locul de care nu-şi vor aminti niciodată cu plăcere.

- Băieţi, ce s-a întîmplat în finală?
Victor Mihalachi: Nu aţi văzut? A fost foarte greu. Ca la fiecare cursă. Am dat tot ce am putut, dar asta a fost. Putem spune că a fost o cursă dezastruoasă.
Liviu Dumitrescu: Nu s-a putut azi mai mult. Noi am fost la capacitate maximă.

- A fost vînt lateral? Voi aţi fost pe culoarul lateral, pe primul.
Mihalachi: A bătut vîntul pentru toţi. Acum nu mai contează, ne-am fi dorit un alt culoar, dar tot noi trebuia să-l obţinem. Dacă n-am fost în stare în semifinale, noi sîntem de vină.

"Plănuisem atacul pe final, n-am mai avut resurse"

- Eraţi consideraţi unii dintre favoriţi...
Dumitrescu: Azerii nu erau favoriţi? Au cîştigat prima serie, au început tare şi nu au luat medalie. În sportul ăsta, se poate întîmpla orice! Azi eşti primul, mîine eşti ultimul. Asta nu înţelege lumea.

- Au fost Europenele în iunie, aţi ieşit campioni continentali. Aţi prins acolo vîrful de formă?
Mihalachi: Nici acolo nu am fost în formă. Am pierdut pe distanţa de 500 de metri, cursa noastră favorită. Acolo însă, i-am bătut pe nemţi tactic.

- Aici nu a mai funcţionat tactica. Ce vă propuseserăţi, să plecaţi tare sau să veniţi pe partea a doua a cursei?
Dumitrescu: Am vrut să începem bine şi să stăm aproape de primii, să putem declanşa atacul pe final. Din păcate, nu ne-am putut ţine de adversari. Am tras pînă la capăt, dar nu am mai avut resurse. Nu sîntem de ieri, de azi în canoe. Nu ne-am uitat în stînga, nu ne-am uitat în dreapta. Dar nu am reuşit să stăm cu cei din primul pluton.

"O luptă pierdută dar visul continuă"

- A fost şi presiunea de vină? Toată lumea vorbea de medalii în cazul vostru.
Dumitrescu: Nu putem da vina pe asta. Eu, unul, nu am simţit presiune de la presă, de la federaţie sau de la Comitetul Olimpic. Era normal să se vrea o medalie. Şi noi pentru asta am venit la Londra. Sînt însă şi alte echipaje care, la fel ca şi noi, muncesc la fel de mult, îşi doresc la fel de mult.

- Ce urmează pentru voi?
Mihalachi: Cursa o luăm ca pe o luptă pierdută. O să ne antrenăm în continuare. Sper să o facem mai cu cap şi să ajungem peste patru ani la Rio de Janeiro, acolo unde ne putem îndeplini visul de a lua o medalie.

"Nu ne-am gîndit un moment la bani!"
Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi spun că nu trebuie arătaţi cu degetul pentru că nu au luat medalie. "Ştim şi noi, am pierdut nişte bani, dar nu de asta ne pare cel mai rău! Nu ne-am gîndit o clipă la bani. Dacă noi eram motivaţi că puteam cîştiga pînă la 70.000 de euro, vă daţi seama ce motivaţie aveau azerii, care la aur aveau promişi un milion de dolari, iar ruşii 350.000 de dolari? În România nu poţi face bani din sport. De asta facem cîte două-trei facultăţi, să ne realizăm material după", a declarat Victor Mihalachi.

"Sîntem primii care regretăm acest rezultat. Am dat tot, dar nu s-a putut mai mult. În momentul de faţă, atît putem" (Victor Mihalachi)

"Din 2010, am schimbat strategia de cursă. Nu mai porneam tare şi atacam în partea a doua. Aşa am încercat şi acum, dar nu am putut să ne ţinem de primul pluton" (Liviu Dumitrescu)

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
s0ny18
s0ny18  •  10 August 2012, 04:13

2 baieti foarte bine ancorati in realitate. Nici nu stiu daca mai are sens sa ii criticam pt ca au facut-o ei deja. O singura intrebare as avea daca si-au dat seama de la start (pt ca simtii adversarii imediat) ca nu pot tine pasul cu plutonul de ce nu au schimbat tactica adica sa treaca la ceea veche si sa forteze la inceput iar pe final cu noroc poate prindeau bronzul. Din cate am vazut eu aceasta tacitca au avut adversarii lor care au tras tare iar pe final au scazut ritmul insa distanta era deja mult prea mare. ORICUM BRAVO BAIETI VA ASTEPTAM LA RIO INSA PANA ATUNCI MAI AVETI CATEVA CAMPIONATE MONDIALE SI EUROPENE> BRAVO!.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează