SPORTURI  »  JO 2012  »  CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA

Emoţii cu favoriţii » Dumitrescu şi Mihalachi vor concura în finală pe cel mai dezavantajat culoar

Articol de , - Publicat miercuri, 08 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 august 2012 20:17

Campionii europeni la canoe, Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, au prins ultimul loc de calicare în finală, dar păstrează şanse la o medalie


Campioni mondiali în 2010 şi campioni europeni anul acesta, la 1.000 de metri, Dumitrescu şi Mihalachi au făcut două curse tactice ieri, pe Lacul Eton. Locul unde canotajul românesc nu a reuşit nici o medalie nu pare prea norocos nici pentru canoişti.

Locul 4 în serii
Dumitrescu şi Mihalachi şi-ar fi dorit să cîştige seria a doua, din care au făcut parte, alături de Azerbaidjan, Belarus, Brazilia, Cuba şi Angola. Doar prima clasată mergea direct în finală, celelalte echipaje urmînd să tragă în semifinale, la doar o oră după serii!

Azerii Bezugli şi Prokopenko au condus însă cursa de la un capăt la altul. Românii au pierdut legătura cu liderii la jumătatea cursei şi pe ultimii 500 de metri au tras la pas, conştienţi că nu-i mai pot ajunge pe azeri. "Dacă eram primii, trăgeam tare să cîştigăm. Dacă nu sîntem însă în faţă, ne drămuim efortul", a declarat Mihalachi. Au sosit la peste 5 secunde întîrziere.

Cu gîndul la locul 2
Şi în semifinale "tricolorii" au gîndit o cursă strategică, dar nici acum nu le-a ieşit. "Ne doream să ieşim pe locul doi, să prindem un culoar mai ferit de vînt. Am simţit-o şi pe pielea noastră, culoarele cele mai avantajate sînt cinci, şase, şapte şi opt", a spus Dumitrescu.

Campionii olimpici de la Beijing, fraţii Bahdanovici din Belarus, au plecat tare, urmaţi de echipajele din Polonia şi Rusia. Românii sînt abia pe 4, la 250 de metri. Ai noştri ne obişnuiseră să plece tare, sînt campionii mondiali pe 500 de metri doar! La jumătatea cursei sînt tot pe 4. Apare o problemă. Doar primele trei bărci ajung în finală! Distanţa faţă de polonezi e infimă, dar tot pe 4 sînt. Bandanele roşii, cele care le poartă noroc din 2010, de cînd cu ele pe cap au ieşit campioni mondiali, sînt la locul lor.

Ai noştri măresc strocul. Avansează. Trec pe 3 şi se bat pentru primul loc. Bieloruşii au căzut pe 2, acum conduc ruşii. E o sosire la fotografie! România e pe trei. Măcar sînt în finală. Polonezii sînt marii perdanţi. "Am atacat un pic tîrziu. Ne-am dorit locul doi, tot din cauza vîntului, dar nu ne-a ieşit. Acum ne aşteaptă o finală grea, mai grea decît ne-am închipuit", încheie Mihalachi.

"Va fi extrem de greu să luăm medalie!"
Românii vor pleca în finala de joi de pe culoarul 1, cel mai devaforizat

- Alex, cum a fost prima cursă? Nu aţi putut lua primul loc ca să scăpaţi de semifinale?
- Am încercat să ne ţinem de azeri, dar nu am putut. Şi am vorbit atunci, cînd am văzut cît de tare se merge, să nu mai forţăm. Să ne dozăm efortul. Pentru că dacă trăgeam tare, nu eram siguri de locul 1. Şi aşa am fi fost storşi şi pentru semifinale.

- Nici în semifinale nu aţi tras prea bine, deşi a fost un timp cu şapte secunde mai bun.
- Ne-am dorit să venim pe doi, nu să cîştigăm. Ne-am gîndit în permanenţă să ne plasăm în finală pe unul dintre culoarele din stînga. Am atacat tîrziu şi am venit pe trei.

- Acum veţi pleca de pe culoarul unu.
- E cum nu se poate mai rău. Dar poate va bate vîntul din stînga, nu din dreapta, ca pînă acum.

- Aţi avut emoţii că nu vă calificaţi?
- A fost un pic riscant, dar la final ne-am depărtat de polonezi.

- Cu cine vă veţi bate pentru o medalie?
- Sînt şase echipaje care au şanse la medalie. Va fi o cursă infernală. Nemţii, azerii, ruşii, bieloruşii, dar şi cehii cred că pot urca pe podium.

- E mai departe acum medalia olimpică de voi?
- E departe, dar şi aproape. Muncim de 12 ani să o avem la gît şi vom trage tare să ne îndeplinim visul. Ar fi cel mai frumos lucru care ni s-ar putea întîmpla în viaţă.

Echipajele C2-1.000 metri în finală
Germania campioană mondială 2011, vicecampioană europeană 2012
Belarus campioană olimpică 2008, bronz la CE 2012
România campioană mondială 2010, campioană europeană 2012, bronz la CM 2011, bronz la CE 2011
Rusia campioană europeană 2011, bronz CM 2010
Azerbaidjan argint la CM 2012, argint CM 2011, argint la CE 2011
China
Cehia
Cuba

Finală pentru băieţii K4
Traian Neagu, Toni Ioneţicu, Ştefan Vasile şi Petruş Gavrilă promit o finală mare joi, sperînd la o medalie. Calificat de pe penultimul loc în finală, kaiacul de patru al României va intra joi în ultimul act, de pe culoarul 1. "Pentru noi, acum putem spune că începe concursul. Putem mult mai mult decît am arătat, dar totul se va vedea în finală", spune Toni Ioneţicu. "Nu ajungi în fiecare zi la Olimpiadă. Ne dorim o medalie, de asta am venit aici. Toţi adversarii sînt tari, dar şi noi o să dăm totul", adaugă Ştefan Vasile.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
jack.sparrow
jack.sparrow  •  08 August 2012, 03:21

prostia costa -.

cordos_eu
cordos_eu  •  08 August 2012, 02:45

din pacate mai sunt si ucrainienii aia care reprezinta Azer. e tare de tot finala, mai sunt Germania, Belarus, Cehia, China, Rusia, poate doar Cuba nu emite pretentii!

cordos_eu
cordos_eu  •  08 August 2012, 02:38

penibil, campioni mondiali si europeni (ca oricum se bat doar cu europenii la Olimpiada) si gandesc in modul acesta. stati acasa daca nu dati totul, chiar anul acesta la Europene i-ati batut pe nemtii astia care par cei mai puternici si pe belarusi! iar culoarul 1 cu mana voastra vi l-ati ales.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează