SPORTURI  »  JO 2012  »  JUDO

Florin Bercean: "Alina s-a mulţumit cu puţin! Aş mai vrea însă să antrenez sportive ca ea"

Alina Dumitru îşi îmbrăţişează antrenorul.
Alina Dumitru îşi îmbrăţişează antrenorul.

Articol de , , , - Publicat duminica, 29 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 29 iulie 2012 00:15

Florin Bercean e omul care a dus-o pe Alina Dumitru la titlul olimpic de la Beijing şi apoi la medalia de argint de la Londra. "E ca un al doilea tată pentru mine", spune Alina.

Finala s-a terminat. Alina Dumitru a pierdut. Nu mai e campioană olimpică, acum e doar vicecampioană. Pe marginea tatamiului, antrenorul Florin Bercean aşteaptă să o îmbrăţişeze. O sărută părinteşte pe creştet şi apoi o ia în braţe. "Bravo, Piţi!".

Alina pleacă la interviuri, cei de la doping stau şi ei după ea. Rămîne Florin Bercean, mentorul Alinei Dumitru.

- Domnule Bercean, sincer, speraţi în această medalie?
- Dar cum să nu sper? Dacă şi cînd ai o sportivă ca Alina Dumitru nu speri, atunci nu ai ce căuta în meseria asta, nu ai loc la Olimpiadă.

- Vi s-a părut mai greu ca la Beijing? Acolo s-a terminat cu aur, aici cu argint.
- Nu e nici o diferenţă, a fost la fel de greu, la fel de dificil. Ştii care e diferenţa? Peste Alina au trecut patru ani. Acum are aproape 30 de ani, nu mai are 26! Şi asta se vede, judoul e un sport în care trebuie să fii proaspăt.

- Alina a învins-o în semifinale pe Fukumi, cea care o bătuse pînă acum de fiecare dată, de patru ori la rînd.
- Aici sînt sincer. Mie mi-a fost frică de meciul ăla. Japoneza e excepţională, dar şi Alina a făcut un meci foarte bun. A aşteptat-o, a prins-o cu acel waza-ari şi apoi s-a apărat formidabil, neriscînd nimic.

- Şi de finală ce ziceţi?
- Ce să zic. Alina s-a mulţumit cu puţin. Nu a mai crezut în ea, nu s-a mai putut concentra. A acuzat dureri ba la mînă, ba la picior. Pe cînd brazilianca a fost dornică de luptă, mai proaspătă.

- Urmează alte două zile de foc, aşteptăm alte două medalii?
- E foarte greu. Aşa cum am spus întotdeauna. Eu am încredere în toate fetele, toate pornesc cu şanse. Alina a cucerit argintul, poate Chiţu sau Căprioriu o întrec. Sau poate şi una, şi alta. Dar să nu ne facem iluzii. Nu sîntem numai noi în concurs. Aţi văzut care e nivelul la Olimpiadă, nu ai nici un meci uşor. Ambele au meciuri grele în primul tur. Dacă încep bine, se duc la medalii.

- Alina şi-a anunţat retragerea. O să mai încercaţi să o convingeţi să continue?
- Nu, acum nu mai are 26 de ani, cît avea după Beijing. La 30 de ani e dreptul ei să-şi întemeieze o familie, să se dedice vieţii personale. Oricum, mi-aş mai dori să am o sportivă ca ea. În 18 ani să cîştige de opt ori titlul european, să ia două medalii la Mondiale şi două la Jocurile Olimpice.

"A fost un moment în care am vrut să abandonez. Mă prinsese rău brazilianca şi am simţit că-mi rupe mîna. M-am gîndit însă că nu e demn să-mi închei cariera printr-un abandon" (Alina Dumitru)

"Predau ştafeta braziliencei Menezes. Şi eu am luat-o la rîndul meu de la Tani Ryoko. E tînără şi sînt convinsă că va mai avea rezultate notabile" (Alina Dumitru)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
flo_ax
flo_ax  •  29 Iulie 2012, 22:05
Postat de yahoooo pe 29 Iulie 2012, 20:05

Jumatate din timpul de cand a inceput Olimpiada prima stire a fost ori despre cioban,ori despre oile si slugile lui.Asa apreciaza presa performanta.S-a putut sa nu ii ceara parerea ciobanului despre performanta Alinei?A trebui sa ii dea ocazia sa spurce el...in fine asta ne e tara. Felicitari pentru medalie,Alina!

iar tu esti una din oile lui Becali, din moment ce ii tii evidenta atat de mult! Tu mori de grija lui, ce face, ce invarte, vezi Doamne esti dezgustat, dar nu scapi niciun amanunt, cand pe altii ii doare fix undeva de el... Pe astia ca tine, care se raporteaza la el tot timpul, se fac ratingurile, iar minunatul parlamentar european e VIP in Romania. De ce? Pentru ca tie si cei ca tine le pasa de el! Era un articol despre Alina, niciun comentariu despre Gigi, ai deschis tu subiectul! Deci, cine e mort fara el?

yahoooo
yahoooo  •  29 Iulie 2012, 20:05

Jumatate din timpul de cand a inceput Olimpiada prima stire a fost ori despre cioban,ori despre oile si slugile lui.Asa apreciaza presa performanta.S-a putut sa nu ii ceara parerea ciobanului despre performanta Alinei?A trebui sa ii dea ocazia sa spurce el...in fine asta ne e tara. Felicitari pentru medalie,Alina!

magus1349
magus1349  •  29 Iulie 2012, 14:29

Mamaaaa , ce de comenturi !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează