SPORTURI  »  JO 2012  »  CANOTAJ

Mircea Roman îşi anunţă demisia: "Nu pot să suport acest rezultat. Mă retrag!"

Mircea Roman crede că România a bifat cel mai prost rezultat din istoria canotajului. +1   FOTO
Mircea Roman crede că România a bifat cel mai prost rezultat din istoria canotajului.

Articol de - Publicat vineri, 03 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 02 august 2012 21:17

Mircea Roman, antrenorul coordonator al lotului de canotaj, şi-a anunţat demisia după rezultatele de la Londra.

E de mai bine de 12 ani la lotul olimpic de canotaj. Mai întîi ca antrenor secund şi apoi ca tehnician coordonator. A pus umărul la succesele canotajului de la Sydney, Atena şi Beijing.

Acum, după prima Olimpiadă în care România nu urcă pe podium, Mircea Roman şi-a anunţat retragerea. "Îmi asum responsabilitatea acestui eşec. Sînt satisfăcut că las o generaţie de sportive tinere, de perspectivă, care pot readuce România pe podium", a spus Roman.

- Domnule Roman, cum explicaţi rezultatul bărcii de 8 plus 1?
- Nu am nici o explicaţie. Avem o echipă tînără, media de vîrstă e undeva la 24 de ani şi trei luni. Probabil că a fost copleşită de miză, de importanţa cursei. Fetele nu şi-au arătat valoarea de acasă.

- Ce vreţi să spuneţi?
- Acasă, pe Snagov, această barcă a egalat recordul, ca timp, obţinut de generaţiile trecute. Eram la nivelul timpilor obţinuţi de cele mai bune echipe, America şi Canada. Cu cîteva zile înainte de a pleca la Londra să scoţi timpi excelenţi, iar aici să nu fi în stare de nimic...

- Nici nu am contat în lupta pentru medalii.
- Asta e cel mai supărător. Faptul că Statele Unite ne-a învins la peste 7 secunde, Canada cu cinci secunde, iar Olanda cu patru. Comparînd timpii de la ultimele regate, noi am fost la 1,4 secunde de Canada, dar peste Olanda. Trebuia să ne batem la locul doi, iar locul trei să fie asigurat.

- Sînteţi supărat pe fete?
- Normal. Ar fi trebuit să tragă mai bine, să dea totul. Nu aşa se face performanţă! Doinei Ignat, şi la Atena şi la Beijing, i s-a făcut rău în barcă de la efort. Acum nu am văzut pe nimeni, cum se spune, murind în barcă. Cred că fetele au fost bulversate, nu şi-au dat seama că sînt în cursă.

- A fost presiunea prea mare, faptul că toată lumea vorbea numai de medalie?
- Un sportiv valoros trebuie să ştie să lucreze sub presiune. Fetele acestea nu cred că au avut capacitatea de a se depăşi în concurs. Eu, repet, împreună cu echipa mea ne asumăm insuccesul şi vom pleca.

- Nu vă e teamă că dintre fetele de acum, şi aşa foarte puţine, se vor mai retrage cîteva?
- Dacă te retragi cînd ai 21-25 de ani înseamnă că nu eşti făcut pentru înalta performanţă. Ele trebuie să înveţe din înfrîngeri, nu să abandoneze lupta.

- Despre cursa de două rame ce spuneţi? Aţi mai discutat cu fetele?
- Chiar doream să subliniez că această barcă, în ultima perioadă, a avut multe probleme de sănătate. Au întrerupt pregătirea, nu au avut continuitate şi acest lucru s-a văzut. Ele au avut timpi comparativi cu cei de la Beijing, numai că acum adversarii au fost peste cei din China, mai puternici. Oricum, pentru ceea ce au făcut, aceste fete merită toată consideraţia şi performanţele lor nu trebuie ştirbite.

"Eu am văzut cursa din lateral, am mers paralel cu ele, şi nu-mi venea să cred că asta e echipa României" (Mircea Roman)

"Nu pot trece peste cel mai prost rezultat din istoria canotajului românesc" (Mircea Roman)

"Psihic sînt terminat. Eu cred că mi-am făcut treaba, dar rezultatele nu au fost cele aşteptate. Cînd nu sînt rezultate, primul care plăteşte e antrenorul" (Mircea Roman)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
camaras
camaras  •  03 August 2012, 19:11

nu trebuie sa ne ascundem dupa cuvinte, trebuie sa acuzam indolenta si sa sustinem performanta!

mogul
mogul  •  03 August 2012, 09:59

pot sa confirm ca au fost praf fetele . scuzati adica PRAAAFFFF . le-am vazut si in calificari unde au tras prost iar in recalificari execrabil . au fost peste Olanda in prima cursa si apoi sub ele . trageau zici ca erau la plimbare sau sperau ca barca sa castige singura doar ca scria Romania pe ea . are dreptate si Lipa cand le critica . indolente e cuvantul corect pentru a descrie cum s-au comportat . nu cred ca e vin antrenorului si nu trebuie luata decizia de demisie la cald .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează