SPORTURI  »  JO 2012  »  MOZAIC

Primul scandal la Olimpiadă » Australia acuză: rasism şi discriminare sexuală

Athletics Australia a declarat că nu va lua măsuri disciplinare împotriva lui John Steffensen. +1   FOTO
Athletics Australia a declarat că nu va lua măsuri disciplinare împotriva lui John Steffensen.

Articol de - Publicat marti, 17 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 iulie 2012 01:07

Sportivii de la Antipozi au deja nemulţumiri majore legate de organizarea internă şi de Comitetul lor Olimpic.

Russell Mark, component al echipei de tir a Australiei, îşi arată cu degetul propriii conducători de delegaţie. El spune că, în timp ce cuplurile gay vor avea voie să locuiască în aceeaşi cameră din Satul Olimpic, el şi soţia sa, Lauryn, colegă de sport, sînt obligaţi să stea despărţiţi. El crede că această decizie a fost luată pentru că soţia sa a pozat în costum de baie pentru coperta unei reviste, dar şi pentru că el însuşi a sprijinit o idee controversată, aceea ca sportivii să aibă voie să ia pastile de dormit.

"Partea stupidă este că sînt tone de cupluri gay care vor avea voie să împartă camera. Am ajuns să fim discriminaţi pentru că sîntem heterosexuali. Toate cuplurile, gay sau nu, ar trebui să stea împreună", a spus Russell. "Comitetul Olimpic Australian ne-a spus că dacă vrem să locuim împreună să stăm la un hotel pe cheltuiala noastră, nu în Satul Olimpic", a adăugat şi Lauryn.

"Cred că acest mic scandal mă va ajuta să mă concentrez şi să trag mai bine. Nu m-am pregătit prea bine în ultimele zile, căci am fost afectat, dar îmi voi reveni. M-am gîndit că poza de pe coperta revistei Zoo ar putea fi o problemă, dar acum sînt sigură că este", a mai spus sportiva.

Un alt australian, atletul John Steffensen, a declarat că intenţionează să nu participe la Olimpiadă, considerîndu-se discriminat pe motive rasiale. Steffensen, care are origini aborigene, susţine că aceasta ar fi cauza pentru care nu a fost selecţionat să alerge 400 m individual, ci doar în cadrul ştafetei. Steffensen este dublu campion al Commonwealth Games. El a fost unul dintre componenţii ştafetei australiene care în 2004 a cucerit argintul la JO şi în 2009 a luat bronzul la CM.

ALTE ŞTIRI DESPRE OLIMPIADĂ:

Probleme majore cu securitatea
Trei batalioane suplimentare ale armatei britanice ar putea fi trimise să asigure securitatea la Parcul Olimpic din Stratford, după ce firma căreia i s-a încredinţat securitatea a recunoscut că nu a pregătit suficienţi agenţi pentru o astfel de operaţiune. Şeful firmei G4S, Nick Buckles, a fost aproape de a fi demis, pentru că a făcut angajări catastrofale în rîndul agenţilor. G4S a recunoscut că nu a putut oferi condiţii de pregătire la standardele cerute de eveniment pentru cei 10.000 de lucrători.

"Sînt o britanică veritabilă"
Aşa se apără Yamile Aldama, triplusaltistă britanică de origine cubaneză, răspunzînd astfel constestatarilor săi, care o numesc "Plastic Brit". Ea are 39 de ani şi se numără printre sportivii care şi-au schimbat cetăţenia. De fapt, ea va concura la Londra pentru cea de-a treia ţară, după Cuba şi Sudan. Este măritată cu un scoţian, a trăit în Marea Britanie mai mult de 10 ani şi a obţinut cetăţenia în 2010. "Am copii cetăţeni britanici, mă antrenez la un club din Marea Britanie, cu un antrenor britanic. Aici este căminul meu", a spus Aldama.

Pierdut în Londra
Kerron Clement, dublu campion mondial la 400 metri garduri, a povestit cum autocarul care trebuia să-l ducă în Satul Olimpic, pe el şi pe alţi sportivi, a bîjbîit patru ore pînă să-l lase la destinaţie. Americanul a postat pe Twitter: "Ne-am pierdut pe drum timp de patru ore. O primă impresie proastă despre Londra. Sportivii sînt adormiţi, înfometaţi şi au nevoie la toaletă. Putem să ajungem mai repede în Satul Olimpic?" Acest incident s-a întîmplat deşi pe austostradă este înfiinţată deja "banda olimpică".

Aglomeraţie pe Heathrow
De ieri, a început aglomeraţia masivă pe aeroportul Heathrow. Sportivi din 50 de ţări au ajuns deja la Londra. 236.955 de pasageri urmau să aterizeze ieri pe Heathrow, aceasta fiind cea mai aglomerată zi din istoria transportului britanic pe timp de pace. Anul trecut, tot în iulie, se înregistrase recordul anterior, de 233.562 de pasageri. 1.000 de voluntari vor lucra la aeroport pe timpul JO, dar şi trupe suplimentare de poliţişti.

Răpire în Libia
Nabil Al Alem, preşedintele Comitetului Olimpic Libian, a fost răpit duminică noapte, într-un cartier din Tripoli. În momentul răpirii, Al Alem era însoţit de o o altă persoană, care însă a fost lăsată în libertate. Familia a anunţat Poliţia, dar ieri încă nu se aflase nimic despre răpitori. Libia va lua parte la JO de la Londra cu cinci sportivi, care vor concura la nataţie, lupte şi taekwondo. În timpul dictaturii lui Muammar al Ghadafi, Nabil Al Alem ocupa o funcţie în cadrul federaţiei de fotbal.

Karabatic: "Ca la război"
Handbalistul Nikola Karabatic va disputa la Londra cea de-a treia sa Olimpiadă. La 28 de ani, handbalistul îşi va asuma, după cum scrie L'equipe, încă o dată responsabilitatea de a-i conduce pe coechipierii săi către medalia de aur. Jucătorul considerat decisiv a vorbit despre victorii şi drumul către ele. "Cînd eşti în formă în momentele importante, e ca şi cum ai fi la război şi ai avea lîngă tine un camarad pe care l-ai salvat, pe care l-ai apărat. Ţi-ai adus aportul la succes şi oamenii ştiu că au putut conta pe tine în acele momente. Acet lucru mi se pare magic", a spus Karabatic.

504634-1.png

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
crocodilu198
crocodilu198  •  17 Iulie 2012, 18:27
Postat de sikkunt pe 17 Iulie 2012, 06:41

nu-i nimic de apreciat in a fi gay. esti gay,bun...treaba ta. tu cu viata ta,eu cu viata mea. dar cand vi si ma obligi sa accept ca e ok si ca nu e nimic gresit si uracios in a fi gay,unde e libertatea mea? mai rau ca in comunism frate. eu daca mai am inca un gram de moralitate si daca inca mai gandesc ca asta e bine si asta e rau, imi voi pastra acest gram. si pt ca se mai pastreaza acest gram de moralitate (cum e in cazul australiei,unde prim ministra refuza sa legalizeze gay-marriage) se incearca pe alte cai. gen interzis sa dormi cu sotia ta in campus la olimpiada,verde la gay partners sa o faca. s-a ajuns prea departe cu asta...o societate libera care se autodistruge.

libertatea ta de gindire nu merita sa o ai atita timp cit nu o sa acepti ca toti sunt oameni si nimic nu e uricios si gresit sa fii gay nu ei au cerut asta asa ne am nascut nu m a intrebat nimeni ce vreau sa fiu cind o sa intelegi asta ?

botizan
botizan  •  17 Iulie 2012, 08:33

Doar ca sunt homosexuali sau nu le convine de alti ca sunt homosexuali sau lesbiene , nu ne intereseaza ...vrem articole despre sportivi care au sanse la medalie .... nu de nimeni in drum de astia

paiazze
paiazze  •  17 Iulie 2012, 08:15
Postat de crocodilu198 pe 17 Iulie 2012, 03:48

"pacat" ca heterosexuali sunt discriminati,sa vada si ei cum e sa fii discriminat din prostia altora , (lasa ca si gaseste el o fetita sa se joace) dar ma bucur ca oamenii gay sunt din ce in ce mai apreciati bravo lor

Apreciati pentru ce? Pentru ca sunt homo? Esti absurd! Daca fac vreun lucru demn de apreciat, OK, sunt o multime de homosexuali/lesbiene pe care ii apreciez enorm (Freddy Mercury, Rob Halford, Ian McKellen), dar oamenii astia au facut ceva. De ce sa-l apreciez pe unu' care freaca menta pe la demonstratii si poate ca in viata de zi cu zi e un dobitoc? Pentru ca e homo? Incredibila gandire...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează