SPORTURI  »  JO 2012  »  GIMNASTICĂ

Sandybell » Sandra Izbaşa a cucerit aur olimpic pentru a doua Olimpiadă consecutivă şi la aparate diferite!

Sandra Izbaşa a plutit spre aur.
Sandra Izbaşa a plutit spre aur.

Articol de - Publicat marti, 14 august 2012 00:00 / Actualizat luni, 13 august 2012 18:55

Abia se născuse cînd Sandybell a ajuns şi la noi. Un serial de desene animate produs în Japonia în 1981, care a aterizat în Europa la începutul anilor '90.

Toţi copiii o iubeau pe Sandybell, fetiţa cu codiţe aurii care locuia în Scoţia cu cîinele ei, Oliver, dar vorbea în japoneză. Era personajul care încorona serile cu o aură de veselie, de spontaneitate, de naturaleţe. Era vocea copilăriei, a inocenţei şi a bunătăţii. După Sandybell urma Telejurnalul şi bucuria se risipea, dar exista mereu promisiunea şi aşteptarea pentru a doua zi.

Sandra Izbaşa e o variantă a lui Sandybell din anii 2000-2010. E tot blondă, dar nu mai e fetiţă. E o tînără frumoasă şi zveltă, zîmbitoare cînd se eliberează de presiune, sobră în momentul concentrării, emoţionată pînă la plîns în clipa dulce a victoriei, exuberantă, aproape frenetică în viaţa de zi cu zi.

Ea a adus României a doua medalie de aur la aceste Jocuri. A făcut-o la un aparat, săriturile, pe care prinsese ciudă acum cîţiva ani, dar pe care a reuşit să-l reînveţe de minune din 2010 încoace.

A făcut-o chiar dacă nu era favorita la aur, ci doar la o medalie. A făcut-o pentru că şi-a găsit cînd a trebuit momentul de pace şi de focus. A făcut-o după ce la Beijing, în 2008, cîştiga aurul la sol. A făcut-o pentru ea, dar şi pentru noi toţi.

Povestea lui Sandybell nu coincide cu a Sandrei. Imaginea seamănă însă prea mult pentru a nu zîmbi nostalgic către fata din desenul animat şi recunoscător spre fata cu medalia de gît.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  14 August 2012, 11:00

In toata istoria gimnasticii feminine doar 9 gimnaste au obtinut medalii de aur in probe individuale la 2 editii diferite. Sunt 4 sportive din fostul spatiu sovietic - Larisa Latinina (singura cu aur in probe individuale la 3 editii), Polina Astahova, Nelli Kim si Svetlana Horkina, apoi Vera Ceaslavska (Cehoslovacia), Agnes Keleti (Ungaria) si 3 romance - Nadia Comaneci, Simona Amanar si Sandra Izbasa. 9 gimnaste in toata istoria olimpica!

exorientelux
exorientelux  •  14 August 2012, 07:27

Sandy Bell si Izbasa ? :))) Sandy era o tipa nazdravana, daca mai tin eu bine minte, Izbasa e mai feminina, alt stil, nu-i buna comparatia. Eram sigur ca articolul asta a fost scris de o femeie!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează