SPORTURI  »  JO 2012  »  CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA

Supărată că n-a fost felicitată de antrenori pentru argintul la sol, Ponor a plîns şi nu s-a dus cu ei în Satul Olimpic

Articol de - Publicat miercuri, 08 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 august 2012 23:16

După ce a cucerit medalia de argint la sol, Cătălina Ponor şi-a anunţat ieri retragerea într-un interviu acordat TVR


Tripla campioană olimpică de la Atena, Cătălina Ponor a revenit la gimnastică şi, la 25 de ani, şi-a mai trecut în palmares două medalii olimpice: bronzul cu echipa şi argintul de la sol. Constănţeanca şi-a anunţat însă la final retragerea.

- Cătălina, nu a fost să mai fie aur, ci doar argint. Eşti mulţumită?
- Da, se putea mai bine, dar şi mai rău. Mă aşteptam să iau medalie la bîrnă şi pînă la urmă am luat la sol. Sînt fericită că am mai luat încă o medalie.

- Ai avut pentru cîteva momente una şi la bîrnă. Cum ai primit recalcularea notei americancei?
- M-a durut decizia, dar eu sînt de vină! Trebuia să-mi fac exerciţiul meu, fără ezitări, şi nu se mai ajungea acolo. Din păcate, arbitrii nu mi-au punctat pirueta, am avut acea dezechilibrare. A trebuit să-mi revin repede pentru că urma exerciţiul de la sol.

- La sol nu ai mai avut, în schimb, nici o ezitare.
- Aşa e, dar am avut notă de plecare mai mică decît americanca.

- Ce urmează pentru tine?
- A fost ultimul meu concurs ca gimnastă. Îmi pare bine că am arătat, la 25 de ani, că se mai poate face gimnastică la nivel înalt. Acum vreau să devin antrenoare, e lucrul care-mi place cel mai mult!

Ponor, de la "No regrets" la ochi în lacrimi
Deşi iniţial a părut mulţumită că-şi termină cariera cu medalia de argint la sol, Cătălina Ponor şi-a schimbat radical starea de spirit după nici 10 minute

În momentul în care concursul s-a încheiat, Cătălina Ponor a declarat unei televiziuni americane că nu are regrete şi că a revenit după 8 ani şi a cîştigat o medalie. Imediat, a spus pentru TVR că "sînt împăcată, iar faptul că nu am luat medalie la bîrnă e din cauza mea. Dacă îmi făceam eu exerciţiul cum ştiam, nu mai păţeam nimic".

La Dolce TV a apărut prima reacţie emoţională în declaraţiile sale, ea spunînd: "Singurul meu regret e că antrenorii nu m-au felicitat pentru argintul de la sol!". "Cînd a zis acest lucru a început să plîngă", a relatat Andrei Nourescu, ziaristul de la Dolce. "La atîtea medalii, pe tine te afectează aşa ceva?", a întrebat-o Nourescu. "Da, contează!", a spus ea şi a plecat plîngînd.

Apoi a trecut fără declaraţii printre jurnalişti, doar sportivii şi antrenorii români procedînd astfel, dintre toate delegaţiile care au participat la gala de la O2.

Mai tîrziu, mama Cătălinei, care vorbise cu ea, a confirmat pentru ziaristul Răzvan Ionaşcu, de la Libertatea, că "este într-adevăr afectată că antrenorii nu au felicitat-o".

Octavian Belu şi Mariana Bitang n-au fost nici ei disponibili pentru declaraţii la arenă, "se află deja la autobuz" e tot ceea ce au putut transmite organizatorii, epuizaţi şi ei de problemele de comunicare ale delegaţiei României.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
scaiualcar
scaiualcar  •  08 August 2012, 17:20

toti sconcsii astia care ati adus argument ca Belu a adus medalii pe banda si ca gimnastica e un sport dur ar trebui sa va parfumati cu propriul parfum de sconcs. Aici nu vorbim de antrenamente ci vorbim de un focking concurs, de ultimul focking concurs din cariera ei si mai vorbim si de o focking medalie de argint- OLIMPICA! Nu i-a cerut nimeni sa doneze un rinichi ci sa ranjeasca fals si sa zica pe un ton caldut "Bravo, fa!".

craz1est
craz1est  •  08 August 2012, 13:10

Catalina, te-au felicitat 19 milioane de romani si ti-au tinut pumnii deopotriva, am urmarit ultimele 2 evolutii ale tale de marti pe o terasa din mamaia si vreau sa-ti spun ca se golise plaja ,iar terasa devenise neincapatoare de oameni si copiii dornici sa te vada si sa-ti tina pumnii. O fetita nu mai mare de 3-4 anisori te incuraja frenetic alaturi de familia ei si ii ruga insistent sa o de-a si pe ea la gimnastica sa danseze ca tine la sol. :) Ai fost magica si ai incantat-o pe acea copila, in acele clipe erai mai presus de orice pentru ea si pt noi toti ceilalti. Poate suntem patimasi dar pentru noi ai fost cea mai buna la sol, pentru noi tu esti campioana; iti multumim !

bogdanc77
bogdanc77  •  08 August 2012, 13:00

Felicitari CATALINA. Suporterii tuturor echipelor te FELICITA

Vezi toate comentariile (24)
Comentează