SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  JOCURILE PARALIMPICE

Jocurile Paralimpice » O altfel de Olimpiadă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 martie 2010 00:00

După două săptămîni de la încheierea Jocurilor Olimpice de iarnă, oraşul Vancouver este gazda unei alte competiţii de mare anvergură, Jocurile Paralimpice

Fac aceleaşi sporturi. Diferă doar distanţele, pantele, vitezele. Nu şi efortul. Nu şi ambiţia. Ei şi ele se bucură la fel, plîng la fel. Imaginile sînt cele care şochează pentru că ochiul nu e obişnuit să vadă un schior deplasîndu-se în cărucior sau pe un altul cu proteză. Este însă tot sport. Pe aceleaşi baze care au găzduit acum două săptămîni Jocurile Olimpice.

Cele Paralimpice, care se vor desfăşura pe durata a 10 zile, adună la start sportivi din 44 de ţări. Cei 506 participanţi vor concura, în funcţie de categoria de handicap la care sînt clasaţi, la trei tipuri de probe: deficienţe vizuale şi deficienţe motorii (cu proteze şi în cărucioare). Sportivii cu probleme de vedere sînt însoţiţi în timpul competiţiei de o persoană, care îi ghidează acustic.

În premieră, România este reprezentată de o sportivă, Laura Văleanu, la schi alpin, în probele de slalom şi slalom uriaş. Schioara din Sibiu a suferit în 2006 un accident de motocicleta, în urma căruia i-a fost amputat piciorul drept de la nivelul gambei. A revenit şi a reuşit să se califice la Vancouver pentru Jocurile Paralimpice.

506 sportivi sînt prezenţi la Jocurile Paralimpice, în timp ce la Jocurile Olimpice au concurat 2622

Playtech: Ce a putut spune Ilie Năstase despre Simona Halep după ce a scăzut în topul WTA: ”Nu este ...


Comentarii (2)
 •  17 Martie 2010, 09:28

Este de apreciat devotamentul si taria de caracter a acestor oameni. Ma bucur de bucuria lor!

 •  17 Martie 2010, 08:33

Cinste acestor oamani! Este incredibil sa-i vezi participand la aceste Jocuri! Sacrificiul lor este onorant! Felicitari!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează