SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  JO PARALIMPICE

Rusia conduce după două zile de concurs la Jocurile Paralimpice

poza
poza

Articol de GSP - Publicat luni, 15 martie 2010 00:00

În primele două zile ale Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Vancouver s-au acordat 12 titluri olimpice, Rusia aflîndu-se pe prima treaptă în clasamentul pe medalii cu 4 titluri olimpice şi alte 6 podiumuri. 

Trei dintre cele patru distincţii de aur le-au obţinut în probele de biatlon. Anna Burmistrova s-a impus la cursa de 3 km urmărire (deficienţe motorii), în timp ce Kirill Mikhaylov a cîştigat proba similară, la masculin. Irek Zaripov a trecut primul linia de sosire atît la 2.4 km urmărire (deficienţe motorii-cărucioare), cît şi în cursa de schi fond, 15 km, la aceeaşi categorie de handicap.

Ucraina, cea de-a doua ţară în clasamentul pe medalii, a luat două medalii de aur prin Vitaliy Lukyanenko, la biatlon-urmărire, 3 km, deficienţe de vedere şi prin Olena Iurkovska, tot la biatlon-urmărire, 2.4 km, deficienţe motorii-cărucioare.

Austria şi Germania au obţinut tot cîte două titluri olimpice.  Claudia Loesch şi Sabine Gasteiger s-au impus în cursele de slalom (deficienţe motorii-cărucioare), respectiv în proba pentru sportivele cu deficienţă de vedere. Pentru Germania, Martin Braxenthaler, la slalom (deficienţe motorii-cărucioare) şi Verena Bentele, la biatlon-urmărire, 3 km, deficienţă de vedere au cîştigat cele două medalii de aur.

Slovacia şi Belarus au cîte o distincţie olimpică. Liudmila Vauchok a trecut prima linia de sosire în cursa de 10 km (deficienţe motorii-cărucioare), în timp ce Jakub Krako a fost cel mai rapid la slalom (deficienţe de vedere).

Pentru sportivii care participă la probele dedicate celor cu deficienţe de vedere, există o persoană, de obicei antrenorul, care îi ghidează în timpul curselor.    

Foto: vancouver2010.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează