SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  BOB

Selecţie pe interese!

Articol de GSP - Publicat marti, 09 februarie 2010 00:00

Nici la bob selectia nu se face corect! Mădălina Vlad, campioana naţională en-titre nu a fost inclusă în lotul olimpic de bob, deşi în ultimul sezon a obţinut cele mai bune performanţe dintre sportivii români. 

 "M-am antrenat toată vara pe banii mei ca să ajung la JO!"

Revenită după o accidentare suferită în anul 2008, Mădălinei Vlad i-a fost suficient un singur sezon să-şi demonstreze valoarea şi să viseze la o participare la JO. Sportiva în vîrstă de 18 ani a devenit campioană naţională în 2009 atît pe uscat, cît şi pe gheaţa la bob 2 persoane, alături de Oana Diaconu. 

"S-au folosit de mine ca să se califice la Olimpiadă!"

În sezonul competiţional 2009/2010, a concurat alături de Carmen Radenovic, cele două reuşind să obţină un excelent loc 5 în Cupa Europei şi o clasare în primele 20 (locul 17) în Cupa Mondială. Datorită acestor rezultate, România a obţinut calificarea în proba de bob 2 persoane, la feminin.

Însa ceea ce pentru Mădălina trebuia să reprezinte cea mai mare realizare a carierei, s-a transformat în cea mai mare dezamăgire. După Campionatele Naţionale desfăşurate la Igls, sportiva a fost anunţată de secretarul Federaţiei Române de Sanie şi Bob, Ion Duminicel, că nu va primi acreditare pentru JO şi că va fi înlocuită cu Alina Vera Savin, deşi obţinuse cele mai bune rezultate ale sezonului.

"Îmi pare rău! Ştiu că eşti cea mai bună, dar nu poţi merge la JO! Eşti tînără şi mai poţi prinde 3-4 ediţii ale Olimpiadei!". Aceasta a fost singura declaraţie oficială oferită din partea reprezentanţilor federaţiei.

 

"Am aflat de la altcineva că voi fi exclus din lotul olimpic. Cei de la Federaţiei nu mi-au comunicat nimic. Strategia era să nu aflu nimic pînă în momentul în care va fi prea tîrziu ca să mai pot face ceva!"

În aceeaşi situaţie se află şi Mircea Nicolescu. Sportivul a fost exclus atît din lotul olimpic, cît şi din cel naţional, fără să primească niciun avertisment înaintea luării acestei decizii, aşa cum ar fi fost normal.

Mai multe detalii în ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor!

 


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
 •  11 Februarie 2010, 13:22
Postat de pe 10 Februarie 2010, 21:16

si draga jurnalistule te anunt ca exista un site al federatiei internationale de bob www.fibt.com si acolopoti gasi foarte multe detalii vis-a-vis de performantele lui vlad madalina...dar daca doar arunci un articol fara sa te informezi poti sa te lasi de jurnalistica...

M-am uitat eu pe site-ul federatiei internationale de bob. Are si un loc cinci, eu zic ca-i buna fata, merita sa ajunga la olimpiada! www.fibt.com/index.php?id=47&L=0&tx_bzdstaffdirectory_pi1[showUid]=122536&tx_bzdstaffdirectory_pi1[backPid]=93&pageType=results

 •  10 Februarie 2010, 21:16

si draga jurnalistule te anunt ca exista un site al federatiei internationale de bob www.fibt.com si acolopoti gasi foarte multe detalii vis-a-vis de performantele lui vlad madalina...dar daca doar arunci un articol fara sa te informezi poti sa te lasi de jurnalistica...

 •  10 Februarie 2010, 21:12

sa stiti ca aceasta calificare a avut 7 concursur care au fost luate in considerare,la celelalte 5 au participat Dragan Maria si Alina Vera Savin, asa ca sa nu se mai bata cu pumnul in piept, sa nu uite k ea a dat un start de locul 9 in cupa europei cand a venit ea pe 5, iar la cupa mondiala nu a batut decat echipajul irlandei la care pilotul a stat in bob, si la nationale nu a dat vre-un start sa se ramana cu gura masca, si N. Mircea a fost exclus doar din lotul olimpic...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează