SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  ÎNOT

Ce erau petele roșii de pe pielea lui Michael Phelps, din cursa încheiată cu aur azi-noapte? "E al naibii de ciudat"

Michael Phelps, foto: reuters
Michael Phelps, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 08 august 2016 10:10

Întrebarea a făcut înconjurul internetului. Americanul Michael Phelps a câștigat aurul în proba de 4x100 metri ștafetă alături de echipa SUA, el fiind în cel de-al doilea schimb al cursei.

În vârstă de 31 de ani, Phelps s-a prezentat la bazin cu niște pete roșii rotunde pe piele, pornind dezbaterea pe net: ce sunt aceste urme?

USA Today a venit cu răspunsul: e o metodă de recuperare pe care înotătorii și gimnaștii o folosesc intens. Mai precis, tratament cu ventuze. Tehnica are rolul de a relaxa mușchii și tendoanele prin cupe care aspiră pielea, având rezultate mai bune decât masajul. 

Americanul a pus pe Instagram, în urmă cu un an, metoda de refacere.

screenshot 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
10153670929920766
Miruna Toma  •  10 August 2016, 08:00
Postat de dona pe 08 August 2016, 17:39

100 % de acord cu Gabriel Elvis Bistieru ! Sintem convinsi ca americanii au metode nedetectabile de a-si boosta performantele, ca doar nu-s ei superoameni ca sa fie in stare sa cistige pe bune aproape toate medaliile. In plus, acest Phelps a fost dovedit drogat la competitii, dar nu numai ca nu i s-au luat medallile, culmea, poate continua sa ia altele, probabil tot cu ajutorul drogurilor sau alte procedee nedetectabile. Si probbil si colegii lui de tara procedeaza la fel. Dar mare e mafia internationala olimpica. Daca un sportiv roman, sau din alta tara neimportanata si periculoasa, in sensul ca poate lua medalii pe bune, ia un medicament contra racelii, care nu ajuta la performanta ci chiar dauneaza, atunci i se ia fara discutia medalia. Mai tineti minte cind seful de la box al Romaniei a incercat sa demaste la o olimpiada mafia olimpica din box si i s-a pus imediat pumnul in gura ?

postezi te rog sursa unde ai citit ca Phelps a fost gasit dopat la competitit?

1046218832094718
Mihai Ion  •  08 August 2016, 20:33

adaug. plimbarea ventuzelor pe muschi pe linga relaxarea musculara ajuta la scoaterea toxinelor din zonele tratate. le incalzea cu spirt [alcool sanitar] sau petrol[gaz lampant]se folosea la iluminat in opait sau lampa pt. cei care nu au apucat asa ceva.

1046218832094718
Mihai Ion  •  08 August 2016, 20:24

aceasta procedura o folosesc si batranii nostri pt. inflamarile musculare[datorate unor racelii puternice sau pt.febra musculara datorita unor eforturi bruste si prelungite. ]ca in toate comunele tarii sunt batrani care se pricep. mama mea imi aplica acest tratament in special iarna si nu numai mie asa ca ce a facut acest sportiv pot face si alti !.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează