SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CANOTAJ

Corespondență de la Rio » Adelina Boguș, după bronzul de la Rio: "Barca parcă zbura pe ultimii metri!"

foto: Cristi Preda, Gazeta Sporturilor
foto: Cristi Preda, Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat duminica, 14 august 2016 08:39

Adelina Boguș a prins cu barca de 8 plus 1 și Jocurile Olimpice de la Londra. Atunci România a terminat pe 4 și a fost o mare tristețe.

Acum, după medalie, sportiva de 27 de ani a uitat de toate. "Așa e în sport. Când iei medalie ești bun, când nu iei, ești criticat! Nimeni nu știe cât trebuie să muncești. Câți se trezesc la ora 5 fără 10 minute, zilnic, așa cum am făcut-o noi aici, în Brazilia? Trebuia să ajungem să ne antrenăm pe baltă!", spune Adelina.

Canotoarea nu știa la final pe ce loc terminaseră. Știe doar că la start a vorbit cu strocul Andreea Boghian. "I-am spus că trebuie să meargă cu încredere, să se ducă, că noi venim după ea".

Pe ultimii 200 de metri, barca României a avut cel mai mare progres. "Când Dănuța, cârmăcița noastră, ne-a strigat că suntem în medalie, ne luptăm pentru argint, parcă barca a început să zboare. Am fost o echipă, am fost unite și asta ne-a dus la acest rezultat", a încheiat Adelina. 

"Știam că o să fie greu, că americancele sunt invincibile și că restul echipajelor se vor bate pentru locurile 2-3. Totuși, pentru că în serii SUA ne-a dat 10 secunde, n-am crezut că vom fi atât de aproape de ele.

De la o mie de metri, am zis că începe canotajul. Și am dat totul pentru fiecare lovitură, am luptat, niciuna din barcă nu s-a lăsat"
Roxana Cogianu

Daniela, sub categorie

Cârmaciul bărcii de 8 plus 1, fosta gimnastă Daniela Druncea, are doar 45 de kilograme. Regulamentul spune însă că greutatea minimă admisă este de 50 de kilograme. Pentru a ajunge la acest reper, Dana își pune alături de ea în timpul curselor un săculeț cu nisip, care cântărește 5 kilograme (foto), exact diferența până la limita prevăzută. 
cp 01917 daniela druncea

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează