SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 25-21

Corespondență de la Rio » Cristina Neagu a adus o gură de oxigen României, dar recunoaște: ”Nu mai suntem echipa de la Mondiale”. A rupt panoul de la 7 metri!

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 10 august 2016 21:12

Cristina Neagu a marcat de 10 ori în fața Muntenegrului, deși a avut în față pe multe dintre coechipierele ei de la Buducnost, care o cunoșteau foarte bine

Când jocul Cristinei Neagu nu merge, România suferă. Cristina nu a etalat nici ieri cel mai bun handbal al ei, dar mai ales în partea a doua a ajutat echipa prin golurile sale. La final, zâmbetul ei a putut fi din nou remarcat de toată lumea.

- Cristina, prima victorie, una care ne ține în viață!
- Da. Nu am făcut un meci strălucit, au fost destule greșeli, însă am dovedit că putem să ieșim din acea stare de letargie în care intrasem în primele două meciuri, am dovedit că putem lupta mai mult și în final, chiar dacă nu a fost un meci strălucit, a fost de ajuns să câștigăm primele două puncte extrem de importante pentru echipa nostră.

- Greul abia de acum începe, fiecare meci este de acum capital. Primul cu Spania, care a bătut Brazilia!
- Important e să facem un pas micuț în față și cu Spania, este o echipă foarte în formă la ora actuală, le știm foarte bine, am demonstrat că putem să le batem, însă la fel de bine putem să și pierdem. Sper din tot sufletul ca această victorie, nu să ne dea aripi, dar să ne aducă în noi acea încredere că putem să batem pe oricine.

- V-a lipsit încrederea până acum?
- Da, în ultimele meciuri ne-a lipsit încrederea. În ultimul meci, cu Brazilia, ne-a afectat nu numai înfrângerea, dar mai ales modul în care am pierdut, maniera. Acum ne-am ridicat un pic moralul, e normal, dacă nici la victorii nu crești psihic, atunci când o mai faci? Sper să învățăm din asta, să vedem ce a fost bine, ce a fost rău, să îmbunătățim jocul pentru că slavă Domnului sunt atâtea de îmbunătățit. O să încercăm să facem un joc bun împotriva Spaniei. Vom lupta, fiecare meci, cum am mai spus, e ca o finală pentru noi.

- Odată cu jocul tău crește și jocul României. Simți că-ți revii după accidentările suferite și perioada în care nu te-i antrenat?
- Nu vreau să pun prea multă presiune pe mine, fac tot ce pot la momentul actual, fiecaare face tot ce poate în teren, dar nu mai suntem echipa de acum 8 luni de zile. Sunt multe lucruri schimbate, inclusiv că acum e vara și vara de obicei nu joci, nu sunt competiții, sunt foarte multe detalii care contează. Am fost accidentată, am spus-o înainte de a veni aici că nu e o stare prea plăcută, încerc să fac tot ce pot, încercăm să ne ridicăm ca echipă pentru că avem nevoie una de cealaltă. Nu poate să joace nimeni singur, nu pot să joace trei, patru, ci toate șapte în același timp pe teren și toate să aducem un rezultat pozitiv.

- Nu ne ajută nici rezultatele, parcă sunt împotriva noastră!
- Ca de obicei, trebuie să ne ajutăm singuri, dacă noi câștigăm ceva o facem prin lupta noastră, dacă băteam măcar Angola ne ajutau și rezultatele. Nu am făcut-o însă. Trebuie să rămânem unite, să luptăm împreună, nu avem ce face. Să mai punem o cărămidă la ceea ce am construit azi după meciul cu Spania pentru că avem nevoie.

- Ați fost încurajate în Satul Olimpic de ceilalți români?
- Au fost foarte mulți din delegație în tribună la fiecare meci, ne-au încurajat, le mulțumim. Pentru noi a fost greu să ieșim de pe teren cu capul plecat. Îi susținem și noi pe ei mai mereu, ne întâlnim mai mereu unde locuim, la masă, ne încurajăm unii pe ceilalți, suntem noi și numai noi aici. Încercăm și noi să-i susținem pe unde evoluează, mai greu să mergem la meciurile lor cu programul nostru, dar echipa de handbal e alături de toți sportivii din delegația României.

24 de goluria marcat Cristina Neagu în cele trei partide de până acum, dar procentajul nu e cel pe care și-l dorește, fiind de doar 54%

A rupt panoul

Cristina Neagu nu-și găsește cadența la aruncările de la 7 metri. După ce cu Angola a ratat 3, cu Brazilia unul, ieri interul stânga și-a trecut în cont încă o ratare de la punctul de penalitate. A trimis mingea pe lângă poartă, iar forța aruncării sale a rupt panoul din spatele porții pe care se află logo-ul Rio!

Fani în toată lumea

Cea mai bună jucătoare din lume în 2010 și 2015, Neagu are fani în toată lumea. După meciul de ieri, mai mușți brazilieni au dorit o poză cu românca. Pentru a o impresiona, ei au scris pe o pancartă, în engleză: "Neagu, please take a picture with me". Cristina a luat telefonul fanilor și le-a "făcut cadou" un selfie! 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
florisking
florisking  •  11 August 2016, 10:06

felicitari pt rezultat!dar jocul lasa mult de dorit.....sper intr-un joc mult mai bun cu spania,poate poate ne agatam de un rezultat bun......greu de crezut, dar speranta moare ultima...hai romania!

supereduardo10
supereduardo10  •  11 August 2016, 10:02

Daca iesi din grupe castigam o medalie mai mult ca sigur doar ca este foarte greu sa iesim din grupe la ce rezultate au fost

898838850158768
Gherghe Sebastian  •  11 August 2016, 08:54

Cred ca ar trbui ca,Cristina Neagu sa mai faca un control oftalmologic la d-na Monica Pop.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează