SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  HANDBAL

Corespondență de la Rio » Eliza Buceschi mărturisește că aurul fetelor de la spadă a motivat echipa de handbal: ”Am tremurat la imnul României”

Articol de - Publicat sambata, 13 august 2016 00:00

Eliza Buceschi spune că ea și colegele ei s-au încărcat pozitiv după ce au asistat în sală la victoria fetelor de la spadă în finala olimpică de la Rio. România a învins Spania, 24-21, și păstrează șanse la calificarea în sferturi.

- Eliza, a fost un meci în care ați înviat și ați murit, cu multă încărcătură emoțională. Cum s-a văzut din teren?
- Știam că nu avem voie să facem vreun pas greșit după începutul nereușit. Am avut șase goluri, dar ne-am văzut egalate. Ne-am motivat și nu am lăsat să ne scape printre degete.

- Ce va fi duminică?
- Știm că acum totul stă în mâinile noastre, ne vom petrece următoarele 48 de ore vizionând adversarul și analizând Norvegia. Intrăm în teren să ne luptăm 60 de minute și să mergem mai departe.

Felicitări pentru spadasine

- V-a motivat victoria fetelor de la spadă?
- Cu siguranță, am fost acolo și am simțit emoția câștigării unei medalii, am început să tremurăm când am auzit imnul cântat și chiar ne-am spus că nu a fost nevoie de o altă motivație pentru meciul de astăzi. Vrem să trăim și noi aceleași sentimente peste o săptămână!

- E mai greu de pe margine?
- E foarte greu, știe toată lumea că o dată intrat în joc, cu adrenalina, nu-ți dai seama exact de emoții, care este miza, însă pentru mine a fost o experiență minunată la scrimă.

- Au fost și ele să vă susțină contra Spaniei!
- Le-am văzut, le mulțumim și vreau să le mai felicit încă o dată că au adus o medalie de aur României!

- Și suporterii brazilieni au fost cu voi.
- Cred că au ținut cu echipa care a jucat un handbal mai frumos pentru că handbal am jucat bine, frumos, ceea ce nu am făcut-o în primele meciuri. Suntem conștiente că în primele trei meciuri am jucat ineficient, poate urât, însă de acum ne concentrăm doar la victorie, nu contează cât de frumos sau urât va arăta jocul. Trebuie să câștigăm următorul meci.

Nu caută scuze

- Creștem de la meci la meci?
- Așa se pare. Nu vreau să spun nimic ca să nu vorbesc prostii. A mai spus, repet, vom face tot ce ne stă în putință pentru a câștiga meciul cu Norvegia.

  • Recuperați prin meci, prin joc, ceea ce nu ați putut la antrenamente, că nu ați putut să vă pregătiți din cauza accidentărilor?
    - În pregătiri nu am avut multe antrenamente cu toată echipa, dar nu mai căutăm scuze. Suntem aici la ora partidei, uităm de dureri și suntem conectate și cred că în urma meciului de azi, dacă mai era cineva care credea că nu putem să ne calificăm, nu se mai pune problema de așa ceva. Știm că putem, avem valoare și vom face tot ce ne stă în putință.

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
catalynn
catalynn  •  13 August 2016, 15:36

Bafta,macar un punct sa luati si apoi sa le bateți in finala! :-) Hai Romania!

guyencea
guyencea  •  13 August 2016, 14:16

Of Doamne!! Mai fă o minune Doamne! In total 3!! Hai Romania!!

bebe21
bebe21  •  13 August 2016, 11:23

Bafta fetelor, imi cer scuze...dupa primele doua meciuri nu mai credeam....Hai Romania !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează