SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CANOTAJ

Corespondență de la Rio » Fetele de la 8+1 n-au avut curaj nici să viseze: ”Sincer, nu credeam să luăm medalie!”

Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Articol de - Publicat duminica, 14 august 2016 21:04

Laura Oprea a tras la Rio în două probe, doi rame și 8 plus 1, dar nu se simte obosită. Alături de Mădălina Bereș, Laura Oprea a tras pe laguna "Rodrigo de Freitas" în două probe.

Au fost zile când au avut ambele curse în aceeași zi, la o oră și jumătate diferență, din cauza vremii nefavorabile. Au muncit, au tras, dar acum nu se simt obosite. Pentru că la gât le strălucește medalia cu cele cinci cercuri olimpice.

"Am visat la momentul acesta, dar, sincer, nu credeam că o să luăm medalie. Nu-mi amintesc nimic din cursă, nu știu nimic, doar pe ultimii 200 de metri când toată lumea striga că suntem la bronz, să ne batem pentru argint", povestește Laura.

Crede că s-a reușit o medalie pentru că "barca a arătat ca o echipă. Ne-am înțeles, ne-am completat una pe cealaltă. Nici nu știu să mă bucur acum! E tot ce am vrut, dar odată obținut, nu mai știu ce să fac", spune emoționată canotoarea.

Zece ani au trecut de când s-a apucat de canotaj. Acum are 22 de ani. E o modă în canotaj. După ce iei medalie faci pauză sau te lași. Laura spune că nu se va întâmpla în cazul ei nici una, nici alta.

"Sunt tânără, mai am multe de spus. Încă mai rezist și eu cred că ne așteaptă Tokio 2020. Din septembrie-octombrie începem pregătirile", încheie zâmbind Laura.

CLASAMENT 8+1
1. SUA 6:01,49
2. Marea Britanie 6:03,98
3. România 6:04,10
4. Noua Zeelandă 6:05,48
5. Canada 6:06,04
6. Olanda 6:08,37

"Le-am învățat să fie rele și ambițioase!"

Veronica Cochelea și Doina Ignat, două mari nume ale canotajului românesc, l-au ajutat în pregătirea lotului pe antrenorul Mircea Roman. Cochelea e în Brazilia, la Rio, Doina Ignat a rămas acasă, trăind din fața televizorului emoțiile cursei.

"Nu am avut în viața mea atâtea emoții ca sportiv, cum am avut acum ca antrenor. Evident că e altceva, pentru că trimiți sportivii la luptă, dar nu știi ce se poate întâmpla pe parcursul celor 2000 de metri. Am trăit însă o mare bucurie, fetele au fost minunate. Merită. Au muncit foarte mult și visul li s-a îndeplinit", a declarat Veronica Cochelea.

Ea spune că în discuțiile avute a încercat să le transmită un mesaj clar.

"Am vrut să le transmitem din răutatea noastră. Pe vremea noastră, eram foarte rele când plecam la luptă. Întodeauna trebuie să fie rele cu ele, să treacă peste punctul mort cu mare ușurință, cu dorință, și atunci cu siguranță vor ajunge pe podiumul olimpic. A fost o cursă pe viață și pe moarte și au reușit", a încheiat antrenorul.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează