SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  TENIS

Corespondență de la Rio » Florin Mergea se bucură de prima sa participare olimpică și se simte în siguranță în Brazilia: ”Ca și cum am juca în Cupa Davis în fiecare zi”

foto: Cristi Preda, Gazeta Sporturilor +6   FOTO
foto: Cristi Preda, Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 05 august 2016 16:59

Dublul Florin Mergea-Horia Tecău e gata de primul meci. Cei doi au venit la Rio de Janeiro miercuri după-amiază de la Toronto, unde au ajuns în semifinale, și s-au apucat imediat de antrenamente.

Iar sâmbătă îi întâlnesc în primul tur pe argentinienii Federico Delbonis și Guillermo Duran.

Florin, care nu stă în Satul Olimpic, ci într-un apartament, împreună cu soția sa, Daiana, spune că tragerea la sorți a fost OK, dar că la Jocurile Olimpice toți vor să câștige. Indiferent de șanse.

-Cum e, Florin, după câteva zile aici?
-Totul e bine. Suntem sănătoși, în primul rând, apți de muncă, antrenamentele au mers bine. Jucăm sâmbătă, eu spun că suntem în formă și pregătiți pentru primul meci.
-Ați avut rezultate bune în colaborarea voastră reluată, e un progres în ultimele luni, nu-i așa?
Da, rezultatele au venit așa cum ne așteptam. Încă nu am câștigat un turneu major, dar cel mai slab, să spunem, parcurs a fost semifinală într-un turneu, unul dintre ele Masters. Jocul merge bine, mai sunt câteva lucruri de pus la punct. Mereu mai sunt lucruri de pus la punct, dar ne simțim bine împreună pe teren. La antrenamente am jucat foarte bine, acum trebuie să facem același lucru și la meci.
-Ce spui despre adversarii din primul tur?
-Jucăm cu doi argentinieni care nu știu dacă au făcut până acum pereche. Am jucat împotriva lui Delbonis pe zgură și a lui Duran pe iarbă anul trecut, așa că îi știu cât de cât, dar suntem la Jocurile Olimpice, toată lumea o să tragă, n-o să fie ca la un turneu din circuit. Important e să ne vedem de treaba noastră și să tratăm meciul ca și cum ar fi o finală.
-Poate că o să fie mai multă patimă?
-Fiecare o să vrea să câștige, indiferent că are mai multe sau mai puține șanse. E ca un meci de Cupa Davis, noi așa îl vedem. Luăm fiecare tur în parte, de sine stătător, nu ne gândim la clasamente sau la medalii, până acolo mai e. Se mai pot întâmpla multe. Am avut parte de o tragere la sorți OK, puteam să cădem mult mai rău de atât, asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche și să ne gândim că meciul e câștigat deja. Și ei vor dori asta, e important să punem accent pe ce facem noi, nu pe ce fac ei.

Mai lentă decât se așteptau

-Cum ți se pare suprafața, e convenabilă pentru voi?
-Sincer, încă nu am apucat să jucăm pe terenurile de meci. Deocamdată, cele de antrenament sunt cam prăfuite, mingea se îngreunează și e destul de lent. Ne așteptăm la ora meciului să le spele și să fie un pic mai rapid. Clar însă, e mult mai lent decât ce am jucat până acum, și la Cluj, în Cupa Davis, și la Washington, și la Toronto. Mingea e mult mai lentă, se uzează mai repede, din acest punct de vedere o să avem ceva de muncă împotriva celor doi argentinieni, dar avem toate armele necesare ca să câștigăm.
-Cum ți se pare Brazilia?
-Am mai fost aici acum doi ani, în turneul ATP 500 de la Rio. Atunci am stat lângă Copacabana, acum vedem altă parte a orașului. Deocamdată ne învârtim pe aici, între terenurile de tenis și locul în care stăm. Este mult mai OK în comparație cu imaginea creată din afară, înainte să venim aici. Și cu viruși, și fără viruși, nu văd nicio problemă, toată lumea este OK.
-Vă simțiți în siguranță?
-Da, e OK. Normal, există și zone mai nesigure, dar aici, unde avem noi treabă, e bine, ne simțim în siguranță. E securitate, nu-i puțin lucru să vezi armata pe străzi. Imaginea aceea de "Nu veniți că aici se întâmplă ceva!", cam așa a fost, nu corespunde realității.
-E prima ta participare olimpică. Cum e să te afli în această postură?
-Nu poți să realizezi cum e până când nu ajungi aici. Este un sentiment aparte, este un turneu unic, ceva ce n-am mai experimentat până acum, e ca și cum am juca în Cupa Davis în fiecare zi dacă trecem de primul meci. Multe lucruri noi, dar o provocare pe care abia o aștept. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dakesis
dakesis  •  06 August 2016, 01:22

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează