SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  HANDBAL

Corespondență de la Rio » Ziua de naștere în avion » Eliza Buceschi a petrecut 12 ore pe drumul Amsterdam-Rio de ziua ei, dar nu ar fi vrut să fie în altă parte

Articol de , - Publicat miercuri, 03 august 2016 00:00

Cu fața lungă, Eliza găsește loc de un zâmbet în fața aparatului foto. Se citește oboseala, dar forțele i se întremează parcă.

E la Olimpiadă, e visul la care a tânjit de când s-a apucat de handbal. "A fost o zi lungă și obositoare, însă nu mi-aș fi dorit să fiu în alt loc. Nu aș fi vrut un party cu prietenii, ci să fiu în avion spre Rio. Mă bucur că am ajuns în sfârșit la Rio și acum suntem pregătite pentru începerea competiției", spune Eliza.

A avut parte de surprize din partea colegelor. "Am petrecut un pic înainte de a pleca spre Brazilia, preventiv. Am făcut un grătar, am mâncat tort, dar în avion am dormit. Toată ziua am fost însă răsfățată de colegele mele și a fost o zi frumoasă de care o să-mi aduc aminte toată viața", subliniază centrul României.

Schimbarea programului

Eliza spune că a dormit aproape tot drumul, dar că i se pare totuși dificilă adaptarea la fusul orar. "Noi sperăm ca până la începerea competiției să ne acomodăm destul de bine, deși nu mai este prea mult timp. Am început de două-trei nopți să ne schimbăm un pic ora de culcare".

Eliza are emoții și faptul că e în sfârșit e la Jocurile Olimpice o face să tresară parcă. "Poate nici în vis nu m-am gândit niciodată când am început să fac handbal că voi ajunge atât de departe. Am emoții, însă am și încredere în echipa noastră".

Presiunea din exterior

Eliza știe că toată lumea se așteaptă ca echipa de handbal să urce pe podium. "Delegația României nu este chiar atât de mare și asta face ca așteptările din partea noastră să fie cu atât mai mari, însă noi nu ne-am propus niciun obiectiv gen medalie. Vrem să luăm fiecare meci pe care-l avem de jucat, să creștem de la partidă la partidă. Ne dorim să jucăm ca o echipă, să ne iasă jocul și la final vom vedea ce se va întâmpla. Totul stă în puterea noastră, dacă suntem în cea mai bună formă, cred că nimeni nu ne va sta în cale", e optimistă Eliza.

Dorul de casă

Eliza a jucat ultimul an la Thuringer, în Germania. Nu a fost singură acolo, ci însoțită de cățelul ei, un bichon. Acum l-a lăsat acasă. "I-aș fi făcut pașaport brazilian, să-l iau cu mine, dar nu cred că rezista 12 ore în avion. Așa că l-am lăsat cu mama mea acasă. Chiar vorbeam cu fetele și le spuneam că deja îmi este dor de casă. Dar asta e, toate resimțim dorul de familie, dar acum suntem concentrate doar pe handbal", spune Eliza.

Problemele medicale au trecut

Eliza a avut probleme la umărul drept după ce s-a accidentat în meciul cu Belarus din preliminariile CE 2016. "Slavă Domnului. A fost o vară lungă, am stat toată vacanța în București pentru recuperare, dar acum mă simt foarte bine și sunt pregătită pentru începerea Olimpiadei", spune Eliza. Speră ca ghinioanele să o ocolească pentru că în acest sezon a avut parte de mute accidentări. Și la turneul preolimpic de la Aarhus a jucat accidentată, atunci având probleme la genunchi, iar ultimele meciuri în Liga Campionilor, cu Thuringer, le-a ratat.

Programul României la JO

  • 7 august, ora 1:50 România-Angola
  • 8 august, ora 22:40 România-Brazilia
  • 10 august, ora 17:30 România-Muntenegru
  • 12 august, ora 20:40 România-Spania
  • 14 august, ora 22:40 România-Norvegia
    *primele patru clasate din grupa A se califică mai departe

Televizare TVR

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează