SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  INTERVIU

Corespondență din Rio » Oana Manea, prima reacție după înfrângerea cu Norvegia: ”Am venit la Rio cu medaliile la gât!”

Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Articol de , , - Publicat luni, 15 august 2016 01:00

Oana Manea crede că România ar fi trebuit să învingă Angola și să nu depindă de meciul cu Norvegia, o forță a handbalului mondial.


- Oana, nu am reușit punctul care ne asigura rămânerea în turneu. Calificarea s-a pierdut la meciul cu Angola?
- Nu trebuia să ajungem aici, calificarea am pierdut-o, cred eu, de când am venit la Rio. Am venit iar cu medaliile la gât și am început foarte prost. Nu spun că Angola e o echipă slabă, dar noi, ca echipă, la ce valoare avem, ar fi trebuit să fi câștigat partida cu Angola. Și acum alta era situația. Dacă am fi jucat cu Angola cum am făcut-o începând cu Muntenegru, Spania și chiar cu Norvegia azi, am fi câștigat fără probleme.

- Ce v-a lipsit cu Norvegia? A fost presiunea prea mare?
- Eu zic că fiecare ne-am dorit. Probabil că au fost și emoții, eu una am avut, recunosc, poate de asta am fost și mai agitată. Cred că și dorința a fost prea mare și uneori dădeam în partea cealaltă, de parcă am fi alergat după două mingi, nu una! Am fost conduse și am fost tot timpul în spatele lor.

- În apărare au părut azi să fie probleme!
- Cred că în apărare trebuia să fim un pic mai agresive și să fragmentăm mult mai mult jocul. Să nu le lăsăm să paseze, să aibă cursivitate. Ele au pasat în 9 metri, au mărit spațiile între noi și nu le-am putut opri.

- Încă o dată la Jocurile Olimpice România nu ajunge la medalii, deși eram considerate favorite!
- Eram favorite. Fiecare ne-am dorit, dar asta a fost. Depinde și de formă, și de noroc. Toate regretăm, toate suntem dezamăgite pentru că toate ne-am dorit să ajungem mai departe.

- A fost gândit vârful de formă mai târziu?
- Probabil. Am avut o grupă destul de grea, fiecare meci trebuia abordat la victorie, așa cum le-am abordat pe ultimele trei. Nu pot să spun eu cum a fost gândit. Din păcate, am început prost și asta ne-a costat. Noi, ca Români, când începem bine, continuăm bine, când mergem prost, mergem până la capăt!

- Crezi într-o victorie a Angolei în fața Spaniei?
- Sincer, mă rog să Dea Dumnezeu, poate, poate ne legăm de ultima speranță și ne calificăm!

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
749913671784643
Razvan Marcel  •  15 August 2016, 03:23

Nu putem sa ramanem tot timpul la mana altei echipe,asa nu putem sa ne calificam ,pacat ca am jucat slab cu Norvergia,nu poti spune nimik,cred ca si arbitri foarte slabi,au dat pasiv la fiecare atac al nostru,chiar daca puneai doua-trei pase,si la Norvergia lasa chiar un minut pe atac.

anne1970_ar
anne1970_ar  •  15 August 2016, 02:07

Se cauta scuze tipice romanesti, declaratia lui Dedu a fost penibila. Totul s-a pierdut in perioada pregatirilor . S-a jucat haotic, aparare dezastruoasa, tactica zero, antrenor depasit de joc. Pacat de fete. Echupa cu pretentii la medalii pierde cu "renumita" echipa a Angolei, "ciocul mic si pas vioi". Noi, romanii, cred ca deja suntem imunizati la ceea ce se intampla. Apropo, noi nu mai avem antrenori? Ca intotdeuna Bucurestiul , "crema tarii", prin reprezentantii lui "mitici', de la Dedu sau madam Vasla in jos, ne umilesc ca tara in fata mapamondului. Noi strigam "Hai Romania", iar ei isi numara banii.. Hai Romania, pacat fetelor, nu sunteti vinovate....

icsk
icsk  •  15 August 2016, 01:41

Am tinut cu toata inima cu fetele de la handball! Dar nu pot sa nu remarc o strategie complet tampita de joc!... Si asta apartine antrenorului! 1.Cum joci mingea la distanta mare de poarta ca sa dai posibilitatea adversarului sa vada miscarile tale de atac? Si sa te blocheze! 2.Cum poti sa te aperi pe 7 metri cand tu ai in fata o echipa care intra permanent in apararea ta tocmai ca sa te faca sa gresesti??? ... Majoritatea punctelor Norvegiei au fost luate pe greseli de tip 7 metri plus eliminari! 3. Cum poti ca la ultimul time out sa le spui fetelor sa se fereasca de eliminari in ultimele 4 minute de joc si nu le transmiti o schema de atac? 4. Cum schimbi in permanenta cate una-doua jucatoare in timpul atacului?! Asta iti ia din viteza! Antrenor fara viziune si care se bazeaza pe Neagu! Bravo Neagu! Dar echipa are mai multe jucatoare! Nu tu un atac pe extreme, nu tu o pregatire de schimb de directie, nu tu un contraatac rapid, asa cum Norvegia a speculat la maxim! Ce naiba fac antrenament??!! Si daca Neagu nu poate juca... cine trage la poarta?!!! Norvegia era de batut! Rau! Ne-au batut pe greselile noastre de strategie si pe spargere de aparare! Si pe ingustimea mintii unui antrenor nu foarte deranjat de infrangere... Silindu-ne sa gresim, neatacand la timp!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează