SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CALIFICARE

Crește delegația » Un luptător și o gimnastă de ritmică au obținut calificarea la Rio

Ana Luiza Filiorianu
Ana Luiza Filiorianu

Articol de - Publicat sambata, 23 aprilie 2016 00:00

Un luptător și o gimnastă de ritmică sunt ultimii români care au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice.

După o pauză de 20 de ani, România va fi din nou reprezentată în concursul de gimnastică ritmică la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

În cadrul turneului preolimpic de la Rio, Ana Luiza Filiorianu s-a clasat, joi noapte, pe locul 6 în concursul de individual compus. 24 de sportive s-au bătut pentru cele 10 locuri calificante.

Filiorianu a încheiat pe locul 6, cu un total de 66,699 puncte, având cele mai mari note în probele de panglică (17,150) şi minge (17,233).

Ana Luiza Filiorianu (16 ani) a terminat pe locul 4 la Jocurile Olimpice de Tineret, din 2014, tot în proba de individual compus.

Al treilea luptător

Ion Panait este al treilea luptător care obține calificarea la Rio de Janeiro. În turneul preolimpic de calificare de la Ulan Bator (Mongolia), românul a câștigat concursul de greco-romane de la categoria 66 de kilograme.

Panait i-a învins, pe rând, pe norvegianul Pal Eirik Gundersen, în "optimi", pe suedezul Knut Zakarias Tallroth, în "sferturi", iar în semifinale s-a impus în faţa lituanianului Edgaras Venckaitis. În finală, "tricolorul" a trecut cu 3-0 de finlandezul Tero Seppo Vaelimaeki.

Primii luptători calificați la Jocurile Olimpice din Brazilia au fost Alin Alexuc (98 kg, greco-romane) şi Alina Vuc (48 kg, lupte libere).

"Suntem foarte fericiţi, e o mare bucurie să avem din nou o sportivă la Jocurile Olimpice după 20 de ani. Ultima dată am avut reprezentare la JO din 1996, la Atlanta"
Irina Deleanu, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează