SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  COSR

Demisie cu lacrimi în ochi » Alin Petrache și-a depus mandatul de președinte al COSR

Articol de - Publicat marti, 30 august 2016 00:00

Alin Petrache și-a depus ieri mandatul de președinte al COSR și a anunțat că nu va candida pentru nicio funcție la viitoarele alegeri.

Așa cum a anunțat în timpul întrecerilor de la Rio, Alin Petrache și-a depus mandatul de șef al COSR în fața Comitetului Executiv, care a fost convocat ieri dimineață în ședință.

În același cadru și-a oficializat plecarea din funcție și secretarul general Ioan Dobrescu, care-și anunțase intenția de dinainte de Olimpiada din Brazilia.

Gestul lui Petrache a rămas însă singular, deși ceruse în urmă cu două săptămâni ca toți membrii Comitetului Executiv să-și depună mandatul ca o asumare a neîndeplinirii obiectivului la Rio 2016.

După ședință, la care au participat și cei din Comisia Tehnică Olimpică, Petrache a plecat din sediu și s-a întâlnit la un local cu George Boroi, comandatul CSA Steaua, cu Dobrescu,  cu Lucian Lorin, director de comunicare COSR, și alți doi oameni din sport.

După două ore de discuții, Petrache și Dobrescu au revenit la sediu și și-au anunțat colegii de deciziile pe care le-au luat în acea dimineață.

"Petrache ne-a spus că presiunea pe care a simțit-o asupra sa atât în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, cât și după a fost enormă și că el nu vrea să trăiască astfel", a declarat pentru Gazetă unul din cei prezenți la evenimentele de ieri de la COSR.

"A vorbit aproape cu lacrimi în ochi despre familia sportivă, despre familia sa, despre pasiunea pe care a pus-o în ceea ce a făcut la Comitetul olimpic și despre regretul că nu poate să-și finalizeze ceea ce și-a propus pentru revigorarea sportului românesc", a mai povestit sursa.

Termen: 60 de zile

Referitor la problema legată de disfuncționalitățile echipamentului sportiv de la Rio, Petrache și-a exprimat "încrederea totală în instituțiile statului că își vor face datoria cu prisosință. Aștept finalizarea anchetei organelor abilitate, dar și pe cea internă a COSR. Toată lumea trebuie să înțeleagă că sportul românesc este fix pe locul în care s-a văzut la Rio", le-a spus Petrache celor din Comisia Tehnică. Petrache a devenit președintele COSR în  mai 2014, după ce Octavian Morariu și-a dat demisia.

Până la alegerea viitorului președinte, funcția de șef al COSR trebuie preluată de unul dintre cei trei vicepreședinți, Octavian Morariu, Elisabeta Lipă și Nicu Vlad, care vor trebui să convoace Adunarea Generală în cel mult 60 de zile.

"Regret enorm că nu le-am putut oferi românilor medaliile și rezultatele pe care și le doreau. Știu că am făcut tot ce a depins de mine în ultimii doi ani, dar din păcate criza sportului românesc este una profundă și care nu poate fi rezolvată cu soluții de moment"
 Alin Petrache

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
romulus65
romulus65  •  30 August 2016, 10:51

In primul rand trebuie apreciat pentru ca a avut onoare.Este usor sa spui ca trebuie sa plece toti fara o analiza pertinenta.Cat despre clasa politica este foarte usor de inlocuit prin vot,alegeti oameni care credeti ca va reprezinta interesele si votatii.Asta este democratia.

863294053756086
Roxi Baciu  •  30 August 2016, 10:14

Nu este nici-o pierdere.Sa mai ia cativa cu el.Ar trebui sa plece si toti sefii de federatie mai putin cei de la scrima.La fel ar trebui sa faca si toata clasa politica,sa terminam cu toata mascarada asta care continua de 26 de ani.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close