SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  HALTERE

Discursul tulburător al unui medaliat cu argint » A cerut scuze ţării sale, deşi a adus prima medalie a lotului olimpic la Rio

FotoŞ guliver/GettyImages
FotoŞ guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 08 august 2016 11:05

Halterofilul nord-coreean Om Yun-Chol a adresat scuze poporului său şi liderului statului, pentru că a reuşit să câştige "doar" o medalie de argint la proba de 56 de kg.

Om Yun-Chol a cucerit medalia de aur la Londra, în 2012, când a ţinut să-i mulţumească fostului lider nord-coreean Kim Jong-il, decedat în 2011, pentru insipraţia pe care i-a oferit-o.

După "eşecul" de ieri, sportivul şi-a cerut scuze şi a declarat că speră să cucerească aurul când va avea următoarea ocazie.

"El (n.r. Kim Jong-il, tatăl actualului lider, Kim Jong-un) va fi mereu inspiraţia mea şi mi pare rău că nu am fost capabil să-l răsplătesc cu o medalie de aur. Sper să revin şi, când voi avea următoarea oportunitate de a concura, să-mi arăt recunoştinţa cu aur. Asta include toate competiţiile care vor avea loc de anul viitor şi până la Jocurile Olimpice de Tokyo, din 2020. Nu cred că pot fi un erou pentru poporul meu cu o medalie de argint", a spus Om.

Medalia de argint a lui Om Yun Chol este prima cucerită de Coreea de Nord la Jocurile Olimpice de la Rio.

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  08 August 2016, 13:19

Nu pot sa uit nici acum o stire aparuta in decembrie 2011, imediat dupa moartea lui Kim Gyong Il. O femeie nord-coreeana, cu ochii in lacrimi, intr-un magazin care mi-a amintit de magazinele satesti din vremea comunismului la noi, multumea conducerii partidului care in aceste momente grele a reusit sa faca eforturi pentru a-i aproviziona cu ... peste congelat! Mi-am amintit cum, desi eram adolescent si problemele astea nu prea ma atingeau in vremea aceea, pestele congelat era, chiar in penuria din vremea lui Ceausescu, un fel de pedeapsa. Nu puteai cumpara un pachet de unt, sa zicem, decat conditionat cu peste congelat. Sau conserva de peste. N-am sa pot uita imaginea cu femeia aceea. Ei, fata de acei oameni, sportivii nord-coreeni sunt niste privilegiati dar ei stiu foarte bine ca isi pot pierde usor privilegiile daca nu stiu cui trebuie sa le fie recunoscatori. De asta si discursul acesta. E tulburator nu prin ce se spune ci prin ce nu se spune, de fapt. Inclusiv faptul ca niciunui membru al delegatiei nord-coreene nu-i trece prin cap sa ceara azil politic intr-o deplasare ca aceasta pentru ca acasa il asteapta rudele. Si la noi era problematic sa ai in familie "tradatori" dar singura consecinta era ca in principiu ti-era blocat parcursul in cariera la un nivel inferior. In Coreea lui Kim rudele defectorilor sunt trimise in lagare (sunt sute de marturii in acest sens).

bdgeorge
bdgeorge  •  08 August 2016, 15:18

Daca nu a dat declaratia la misto atunci e grav...

balauru48
balauru48  •  08 August 2016, 13:45
Postat de zidane92 pe 08 August 2016, 13:06

asemenea *** nu au ce cauta pe planeta, zici ca auzeam discursul celor 3 crai becaliferi : bakunin, palnie si valahu la adresa zeului suprem al zerului si branzii JJ!

L-ai omis pe diliul randoom. Dar cei 3 nord-becalieni sunt în topul prostiei.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează