SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  JOCURILE OLIMPICE 2016

Egipteanul care a refuzat să dea mâna cu adversarul israelian a fost trimis acasă chiar de delegația țării sale: "Respectăm toți atleții!"

foto: AFP
foto: AFP

Articol de GSP - Publicat marti, 16 august 2016 13:18

Judoka egiptean Islam El Shehaby a fost trimis acasă chiar de echipa sa de la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, după gestul reprobabil din meciul cu israelianul Or Sasson, când a refuzat să dea mâna cu adversarul său.

"Președintele Comitetului Olimpic Național a dat o declarație în care a spus că delegația egipteană respectă toți atleții și toate națiunile care participă la Jocurile Olimpice", a anunțat Comitetul Olimpic Internțional, citat de Reuters.

Ce s-a întâmplat

Acum 5 zile, într-unul dintre cele mai rușinoase momente de la Jocurile Olimpice, un judoka egiptean a refuzat să dea mâna cu adversarul său israelian, după ce, cu câteva clipe înainte, a refuzat să se încline în semn de salut, cum e tradițional.

După un scurt moment de rugăciune, El Shehaby s-a ridicat și a părut că nu vrea să ofere salutul tradițional, scrie NY Times. Într-un final, a dat scurt din cap și a plecat de pe saltea. Unul dintre arbitri l-a făcut să se întoarcă, însă când Or Sasson, adversarul său din Israel a venit să dea mâna cu el, El Shehaby a refuzat, într-un cor de fluierături din partea spectatorilor prezenți în sală.

În competiția de judo, în toate meciurile, competitorii trebuie să se încline unul în fața celuilalt de mai multe ori. Să refuzi să dai mâna cu cineva este un eveniment ieșit din comun și o încălcare flagrantă a etichetei sprotive. "Așa ceva e extrem de rar în judo", a explicat un antrenor american. VIDEO CU MOMENTUL AICI

Egipteanul a fost supus unei presiuni din partea islamiștilor din țara sa, care i-au propus să nu se ducă la Olimpiadă, ca să nu piardă în fața unui evreu, a informat siteul nrg.org, citat de NY Times: "Dezonorezi islamul, dacă pierzi în fața lui Israel. Cum poți să cooperezi cu un criminal?", ar fi scris pe siteuri.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează