SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  GIMNASTICĂ

Emoții care sufocă » Ponor a încheiat concursul de la bârnă în afara podiumului, după un exercițiu în care s-a clătinat și pentru care a fost notată cu 14,000

Articol de , , , - Publicat marti, 16 august 2016 00:00

La 28 de ani, Cătălina Ponor s-a calificat în finala de la bârnă. "Regina" bârnei peste care au trecut anii a fost nevoită să se lupte cu gimnaste care abia puneau pasul în sală atunci când ea cucerea primele medalii la JO de la Atena.

Românca a fost programată să intre în finala de ieri seară a cincea. Ghinionul ei că a fost programată după Sanne Wevers din Olanda. O gimnastă care a impresionat cu partea artistică și care a fost notată cu 15,466. În uralele publicului, Cătălina s-a urcat pe bârnă. S-a văzut că a avut emoții. A ratat unele legări, s-a dezechilibrat de mai multe ori. Exercițiul reușit în calificări ar fi adus-o pe podium, dar era normal să vrea mai mult. A riscat și a pierdut.

Bucuria la alţii

Îmbrăcată într-un costum negru cu sclipici, Cătălina a coborât de pe podium cu capul plecat. Şi-a dorit o medalie, a muncit până la epuizare și a trecut peste toate durerile și obstacolele. Dar emoțiile au învins-o.

A fost o finală în care și Simone Biles a cedat presiunii, ea fiind considerată favorita acestei întreceri. Pentru că așa e bârna, plina de surprize și de capcane. Cine ar fi crezut că această finală va fi câștigată de olandeza Sanne Wevers? Probabil nici ea. Ea a avut cea mai mare notă de dificultate din concurs, 6.600, podiumul fiind completat de americancele Lauren Hernandez și Simone Biles.

Cătălina Ponor a fost singura reprezentantă a gimnasticii feminine românești la Rio, ea încheind concursul pe locul 7. Din 1976, medaliile au curs pentru România la acest sport. După 40 de ani tradiția s-a întrerupt.

5 medalii olimpiceare Cătălina Ponor, dintre care trei de aur, una de argint și una de bronz, adunate la trei ediții

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
340081346380446
Anda Anduta  •  16 August 2016, 12:09

Ce o riscat ca nu inteleg? Nu o facut nici tsukahara la coborare sa ii creasca dificultatea un dublu echer si gata. A si daca tot spune ca e deja campioana olimpica de 3 ori si stie cum e trebuia sa o lase pe Larisa ca poate si ea vroia. Da stim ca energiile negative o fost de vina , si nu ne-a dat 2 peste nas ca avea un orgoliu atunci pana la cer si inapoi.

tihi
tihi  •  16 August 2016, 11:06

La aceasta varsta in gimnastica,nu putem astepta mai mult....trebuia sa se retraga la varf....ambitia si vointa nu este de ajuns...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează