SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  JO 2016

Fără aur la Rio! » Previziuni sumbre: România nu va obţine nici măcar un titlu olimpic în Brazilia!

Alin Moldoveanu a fost unul dintre cei doi campioni olimpici ai României, la Londra, alături de Sandra Izbaşa // Foto: Cristi Preda
Alin Moldoveanu a fost unul dintre cei doi campioni olimpici ai României, la Londra, alături de Sandra Izbaşa // Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 25 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 24 martie 2015 22:16

Infostrada, site-ul de analiză şi statistică sportivă, a întocmit clasamentul virtual pe medalii al naţiunilor participante, iar România ocupă doar locul 54.

Specialiştii de la Infostrada nu dau şanse României să cîştige vreun titlu olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor. Într-o analiză făcută pe baza statisticilor, a previziunii numărului de sportivi calificaţi, dar mai ales a rezultatelor din ultimul timp, cei de la Infostrada văd România pe locul 54 în clasamentul pe naţiuni.

Ce e mai rău însă urmează, olimpicii nu se vor întoarce din Brazilia cu nici un titlu olimpic! România va cuceri la ediţia următoare a JO doar şase medalii, dintre care patru de argint şi două de bronz.

Predicţia federaţiilor e alta
Ca o antiteză, federaţiile sînt foarte încrezătoare în ceea ce priveşte rezultatele la Rio de Janeiro. În planul trimis Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, federaţiile olimpice au preconizat un număr de cel puţin 11 medalii şi un maximum de 14! S-au angajat să urce pe podium în 2016, atletismul, boxul, gimnastica, halterele, judoul, luptele, kaiac-canoe, canotajul, scrima şi tirul.

Şi preşedintele COSR, Alin Petrache, e foarte optimist. El a declarat, de curînd, că România va avea cea mai numeroasă delegaţie la Rio de Janeiro, din ultimele patru ediţii, peste Atena 2004, Beijing 2008 şi Londra 2012.

Un singur titlu olimpic
În cei trei ani care au trecut de la Jocurile Olimpice de la Londra, România a obţinut un singur titlu mondial într-o probă olimpică. Performanţa a fost stabilită de echipajul de canoe dublu, 1.000 de metri, format din Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, la CM 2014, de la Moscova.

Nici un sportiv calificat
România nu are deocamdată nici un sportiv calificat pentru Jocurile Olimpice de la Rio, dar calificările la marea majoritate a disciplinelor vor debuta abia luna viitoare. Campionatele Mondiale şi Europene vor constitui primele criterii de a obţine paşaportul pentru Brazilia. 16 federaţii şi-au propus să participe la Jocurile Olimpice, stabilind un număr de cel puţin 128 de participanţi.

500 de zile au mai rămas pînă la startul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro

1936 e ultima ediţie în care România nu a cucerit nici un titlu olimpic. La următoarele 16 ediţii, delegaţia "tricoloră" a luat cel puţin un aur

656382-rezultate-romania.jpg

Ce medalii s-au angajat federaţiile să cîştige
Federaţie: medalii
FR Atletism: 1
FR Box: 1-2
FR Canotaj: 1
FR Gimnastică: 1-3
FR Haltere: 1
FR Handbal: clasare 1-6
FR Judo: 1
FR Kaiac-canoe: 1
FR Lupte: 1
FR Nataţie -
FR Polo: clasare 1-8
FR Scrimă: 1-2
FR Tenis -
FR Tenis de masă -
FR Tir sportiv: 1
FR Tir cu arcul: clasare 1-8

656383-clasament-infostrada.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
cynick
cynick  •  26 Martie 2015, 17:59
Postat de turcescu pe 25 Martie 2015, 14:52

SIGUR LUAM CEL PUTIN 2 TITLURI.

luam pe dracu'...Comentariul tău...

andyschleck
andyschleck  •  25 Martie 2015, 18:22

Se joaca tenis pe zgura si avem sanse la o medalie si la tenis , daca nu prin Halep atunci la dublu prin Mergea si Tecau , oricum temperaturile sunt foarte mari nu o vad bine pe Sarapova , Halep s-ar putea sa produca o surpriza placuta fiindca nu degeaba e poreclita Queen of Desert , Begu anul asta a prins semifinale si a ratat titlul din cauza accidentari pe terenurile pe care se joaca meciurile de la olimpiada insa ce e drept nu a avut rivale prea puternice fiindca spuma era in desert la Dubai-Doha .

bdgeorge
bdgeorge  •  25 Martie 2015, 17:02

in 2000 a concurat ultima generatie pregatita in perioada comunista si sa vazut un record de medalii de atunci (cu metode moderne) scadem scadem scadem..

Vezi toate comentariile (18)
Comentează