SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  ATLETISM

FOTO Regele Fulger » Usain Bolt a câștigat a treia medalie la Rio: victorie și la ştafetă 4x100 metri

Bolt a trăit momentul victoriei de vineri noapte învăluit în steagul jamaican // Foto: Cristi Preda +3   FOTO
Bolt a trăit momentul victoriei de vineri noapte învăluit în steagul jamaican // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 21 august 2016 00:00

Usain Bolt sărbătoreşte 30 de ani de viaţă cu încă o medalie olimpică de aur - cea de la ştafetă 4 x 100 metri, alături de echipa Jamaicăi.

Jamaicanul împlineşte azi, în ultima zi a Olimpiadei braziliene, 30 de ani. Şi e singurul sprinter din lume care se poate lăuda cu nouă medalii olimpice de aur la trei ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice - Beijing 2008, Londra 2012 şi Rio de Janeiro 2016.

La Rio, după cursele câştigate la 100 şi 200 de metri, Bolt a obţinut victoria şi la ştafeta scurtă, alături de colegii lui Yohan Blake, Asafah Powell şi Nickel Ashmeade.

Aceasta a fost ultima cursă olimpică alergată de deţinătorul recordului mondial atât la sută, cât şi la 200 de metri. Pe podiumul probei de ştafetă, după Jamaica, au mai urcat o Japonie surprinzătoare şi o Canadă cu un dram de nororc, după ce sprinterii din Statele Unite, care veniseră iniţial pe trei, au fost descalificaţi.

După cursă, atleţii jamaicani au făcut turul de onoare, au dansat samba şi s-au bucurat de ovaţiile publicului de pe Stadionul Olimpic. "Le-am spus băieţşilor că dacă nu câştigam în seara asta le-aş fi tras o mamă de bătaie", a spus Bolt la final, mai mult sau mai puţin în glumă.

Colegul lui, Yohan Blake, a plusat, lansând o promisiune în faţa jurnaliştilor: "Bolt e deja nemuritor. Voi încerca să-l conving să şi la Tokyo 2020".

Probabil că Blake nu va avea succes, pentru că Usain Bolt şi-a anunţat deja retragerea din activitate după Mondialele de la Londra, de anul viitor.

37,27secunde a fost timpul cu care ştafeta Jamaicăi a cucerit aurul olimpic la Rio

S-a mai scris astăzi despre JO 2016:

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează