SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  SCRIMĂ

FOTO Vine aurul în România! Componentele echipei feminine de spadă se întorc în țară după o lună petrecută la Rio

Pavel și Ana Maria Popescu se vor revedea după o lună // FOTO Alex Nicodim +3   FOTO
Pavel și Ana Maria Popescu se vor revedea după o lună // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 24 august 2016 00:00

Componentele echipei feminine de spadă se întorc azi în România, după o lună petrecută la Rio, timp în care au cucerit singurul titlu olimpic al României de la această ediție.

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop șI Loredana Dinu, campioane olimpice în Brazilia, au plecat ieri din Rio și vor sosi azi, la mijlocul zilei, la București.

Aventura lor în America de Sud a început pe 24 iulie. Au concurat pe 6 și pe 11 august. În concursul individual au părăsit competiția repede, dar la echipe au mers până la capăt, cucerind totodată și singura medalie de aur a României.

O distincție care a completat palmaresul acestei generații de excepție care are în urmă titluri mondiale și europene. "Aurul acesta e împlinirea lor", spunea antrenorul Dan  Podeanu.

După euforia victoriei din concursul pe echipe, acolo unde au învins SUA, Rusia și China, a urmat așteptarea. Una lungă de 12 zile. De fapt, la Rio a fost cea mai lungă deplasare a fetelor în străinătate. Nerăbdarea lor de a se întoarce acasă a fost exprimată și pe rețelele de socializare.

"Cea mai bună veste în ultimele 12 zile...PLECĂM ACASĂĂĂ!!! Pentru asta merită să ne bucurăm și în reluare", a scris Ana Maria Popescu pe Facebook.

Alături de spadasine revin în țară și ceilalți scrimeri care au reprezentat România la JO, dar și canotoarele din barca de 8 plus 1 medaliate cu bronz. În cursa de Paris care va sosi la 14:15 pe Aeroportul Henri Coandă se vor mai afla reprezentanții de la gimnastică artistică, înot, judo masculin, box și atletism.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
respect2014
respect2014  •  24 August 2016, 16:42

Ce imagine superba!

831959706877275
Cristian Baltaru  •  24 August 2016, 14:25

Bravo fetelor,ați fost minunate!

spinoza
spinoza  •  24 August 2016, 09:21

Respect si jos palaria!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează