SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  TENIS

GALERIE FOTO INTERVIU cu dublul Mitu-Olaru, după înfrângerea în fața rusoaicelor duble campioane de Mare Șlem Makarova și Vesnina

foto: Cristi Preda, Gazeta Sporturilor +4   FOTO
foto: Cristi Preda, Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2016 00:22

Ajunse aproape în ultima clipă la Jocurile Olimpice de la Rio, Andreea Mitu și Raluca Olaru au trecut un tur pe tabloul de dublu, dar ieri s-au oprit în cel secund.

Au fost învinse de Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, rusoaicele care au în palmares cinci finale de Mare Șlem, dintre care două castigate. Favoritele 7 au început abrupt meciul, ducându-se iute la 5-0. Până la urmă, primul act le-a revenit cu 6-1. Al doilea a fost mult mai strâns, 6-4 tot pentru rusoaice, perechea mai sudată dintre cele două aflate pe teren.

-Cum a fost pentru voi meciul acesta, împotriva unei perechi bine cotate, legate, și în contextual Jocurilor Olimpice?

Raluca Olaru: Evident, a fost un meci dificil. Ne așteptam la un meci solid din partea lor și totuși în acel prim set ne-a luat ceva timp până am intrat în ritm, până să ne dăm seam ace soluții să găsim. În setul doi a fost mai bine, cu siguranță, și am fost destul de aproape.

Din punctul meu de vedere, s-a jucat la câteva mingi setul al doilea, însă, într-adevăr, sunt o pereche legată, cred că acesta e cuvântul, joacă de mult timp împreună și astăzi au fost mai puternice.

-Întreaga experiență a Jocurilor Olimpice, toate emoțiile, cum le-ați trait?
Raluca Olaru: Cred că vorbesc și în numele Andreei când spun că una foarte plăcută. De când am aflat că suntem acceptate aici ne-am bucurat foarte mult și din prima zi am încercat să "take it all in", așa, să ne bucurăm de fiecare lucru și chiar este ceva frumos. Acum o să vrem să ne uităm și la alte sporturi în zilele care urmează. Bineînțeles, ne-am fi droit să avansăm mai mult în turneu, însă în continuare, până vom pleca, vom încerca să vedem cât mai multe lucruri.

-Mai rămâneți câteva zile?
Raluca Olaru: Eu mai stau două zile.
Andreea Mitu: Aș vrea să mai rămân, eu merg întâi acasă, apoi plec de acolo la US Open. Mi-ar plăcea să mai stau, n-am văzut nimic în afară de cantina din Satul Olimpic și terenurile de tenis, a, și pe fetele de la handbal.

-Când ați venit, v-am întrebat ce vă vine primul lucru în minte când spuneți Brazilia. A rămas la fel, s-a schimbat ceva?
Raluca Olaru: Am spus "zgură", dar cred că de-acum o să fie ceremonia de deschidere. Am fost foarte impresionată, mai ales de sfârșitul ceremoniei, a fost ceva superb și de acum încolo acesta va fi răspunsul.
Andreea Mitu: Eu am spus "Bom dia". Rămân cu "Bom dia". A, și cu "Obrigada"!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
catalynn
catalynn  •  10 August 2016, 03:39
Postat de visinu pe 10 August 2016, 03:20

iau horica cu florica la dublu

Posibil, felicitari pt calificare! Pacat ca nu au jucat impotriva sârbilor, dar e clar ca Nole a zis pass dupa eliminarea de la simplu ....

visinu
visinu  •  10 August 2016, 03:20
Postat de Razvan Marcel pe 10 August 2016, 02:36

Luam oare sj noi vreo medalie la Rio?cred ca luam pe ceea de fier.

iau horica cu florica la dublu

catalynn
catalynn  •  10 August 2016, 02:40

Astea doua sunt pafariste rau de tot, dar cica sunt specializate in jocul la dublu, sau cel putin asa le lăudau astia in Gazeta ... Simona cu Monica desi prima nu joaca dublu aproape deloc si cu Monica nu a jucat decat probabil la peretele casei bunicilor au reusit sa ajungă in finala de la Montreal si daca Simona nu era rupta de oboseala jucand cate 2 meciuri pe zi puteau chiar căstiga finala impotriva rusoaicelor ... Oricum o pierdere de vreme aceste JO, ca si restul Serena s-a dat si ea învinsa azi (imi pare rau ca macar nu a lasat-o pe Alize Cornet ci pe Svitolina) si cred ca e deja in avion către casa pt a se pregăti de US Open (asta daca nu se răzgândește si participa la Cincinnati unde are de apărat trofeul castigat anul trecut in dauna Simonei sau macar la New Haven).

Vezi toate comentariile (6)
Comentează