SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  TENIS

GALERIE FOTO Victorie senzațională pentru Mergea și Tecău! Românii merg în semifinale la Rio! Cu cine vor juca mai departe

Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor) +8   FOTO
Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Articol de , - Publicat miercuri, 10 august 2016 03:10

Perechea formată din Florin Mergea și Horia Tecău a făcut spectacol și s-a calificat în semifinalele probei de dublu de la Jocurile Olimpice.

Jucătorii români i-au învins pe brazilienii Marcelo Melo și Bruno Soares, scor 6-4, 5-7, 6-2, și, cel puțin pe hârtie, au devenit principalii favoriți la câștigarea aurului olimpic. În penultimul act al competiției, Mergea și Tecău vor juca împotriva cuplului american Steve Johnson/Jack Sock.

Băieții noștri au început senzațional meciul contra brazilienilor și au obținut break-ul încă din primul game, deși atmosfera de pe terenul 1 din Centrul Olimpic le era ostilă. În ciuda ofensivei sud-americanilor, Mergea și Tecău au rezistat excelent până la finalul setului, adjudecat la 4.

o greșeală a făcut diferența

Brazilienii au condus ostilitățile în setul secund, când au servit mult mai bine. Tecău și Mergea au creat o fază superbă în game-ul trei, când Horia a trimis un lob superb peste Bruno Soares. Brazilianul a returnat printre picioare, dar Florin a încheiat punctul cu o lovitură în forță.

S-a mers cap la cap până la 6-5, când brazilienii au evitat tie-break-ul, după ce au profitat de o eroare a lui Tecău, care a trimis de lângă fileu direct în tribune.

PERFECȚIUNE în DECISIV

Brazilienii au început ezitant setul decisiv. Mergea și Tecău au beneficiat de două mingi de break, însă serviciul bun al sud-americanilor a făcut diferența. Băieții noștri au pus presiune serioasă pe adversarii lor și au câștigat cinci game-uri consecutive!

Melo și Soares au câștigat la 0 game-ul de 5-2, însă nu au mai putut reveni în meci. Mergea și Tecău au devenit astfel, puțin după ora 3 dimineața (ora României), primii jucători români de tenis calificați vreodată în istorie în penultimul act al Jocurilor Olimpice.

1 victoriemai este necesară pentru ca Mergea și Tecău să obțină o medalie, ei asigurându-și deja prezența cel puțin în meciul pentru bronz

Brazilieni certați

Marcelo Melo și Bruno Soares fac pereche la dublu pentru Brazilia, însă nu-și vorbesc. Au luat decizia să concureze împreună, fiind cei mai valoroși jucători ai gazdelor. Faptul că sunt certați s-a văzut și în meciul contra românilor, când cei doi brazilieni nu și-au vorbit deloc în pauzele dintre game-uri, în timp ce Horia și Florin au comunicat pe tot parcursul partidei. Cei doi brazilieni au făcut echipă pentru prima dată după patru ani.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
tihi
tihi  •  10 August 2016, 12:20

Eu nu am vazut nici un spectacol,ci un meci muncit,castigat pe merit de perechea romana...meciul a aratat diferenta intre cele doua echipe,care este de fapt semnalat si de statistica si clasament...Vom vedea ce va fi pe maideparte,cand adversarii vor fi mai bine cotati...

mamaya
mamaya  •  10 August 2016, 11:02

f. buni baietii nostri...o medalie aici ar fi extraordinara! :)

dinamo_fan
dinamo_fan  •  10 August 2016, 09:26

bravo baieti !!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează