JOCURILE OLIMPICE 2016  ·  DOPAJ

Încă doi sportivi români prinși dopați în ultimele 24 de ore » Ambii erau calificați la Jocurile Olimpice » Cum au reacționat

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 mai 2016 12:08

Săritorul în înălțime Mihai Donisan și atleta Claudia Ștef au fost depistați pozitiv cu Meldonium.

Testele au fost confirmate la un laborator din Austria.

Ambii sportivi erau calificați la Jocurile Olimpice de la Rio, însă după ce au fost depistați pozitiv cu substanța interzisă de la începutul acestui an cel mai probabil vor fi suspendați.

"Azi am aflat și eu că am fost depistat pozitiv cu Meldonium, în urma unei testări pe care am efectuat-o acasă, pe 19 aprilie. E vina mea, recunosc. Eu am luat această substanță ani de zile, când nu se afla pe lista celor interzise. M-am oprit în luna decembrie, când am aflat că a fost interzisă. O luam ca supliment, ca niște vitamine, pentru a-mi ajuta inima să reziste la atâta efort.

Repet, niciodată nu am luat nimic interzis și am militat pentru un sport curat. E foarte ciudat însă. Eu mai am un control efectuat la Naționale, pe 21 februarie, care a fost negativ. Pe 19 aprile testul e pozitiv. Nu mai înțeleg nimic. Voi aștepta să văd ce se decide în privința asta și voi face un memoriu către WADA. E tot ce pot să fac în acest moment. Regret, pentru că nicidată nu am luat substanțe interzise.", a spus Donisan la Digi.

Claudiu Ștef a recunoscut și ea că a luat meldonium:"Deși nu am fost informată în mod oficial, voi face singura declarație despre acest lucru pe pagina mea de Facebook, asumându-mi în întregime responsabilitatea faptelor și cuvintelor. Da, am luat meldonium (Mildronat). Da, mă puteți considera dopată, sau orice apelativ se dorește, dacă poți condamna un sportiv că a folosit o substanță perfect legală, într-o perioadă în care ea nu era interzisă, dar care se dovedește în fiecare zi (vezi cele 288 cazuri pozitive pâna azi ….), că durata ei de viață în organism este mai mare decât putea oricine bănui (după ultimele cercetări, câteva luni, probabil ca vom afla în curând). Nu ma consider o trișoare. Nu ma consider vinovată.

Perioada în care l-am folosit a fost până în decembrie, moment în care am citit lista interzisă pe 2016 și l-am regăsit pe lista substanțelor interzise. De ce l-am folosit ?! Este un medicament care se eliberează fără prescripție medicală, este un medicament pe al cărui prospect scrie că este recomandat sportivilor în perioada de efort fizic susținut și oboseală, este un medicament care nu tratează o afecțiune ci previne o afecțiune. Dacă vă imaginați că un sportiv merge cu apă, atunci vă înșelați!

Un sportiv, așa cum sunt și eu, caută să-și susțina efortul cu cele mai bune produse, acelea să fie PERFECT LEGALE ,așa cum a fost și acest produs până în ianuarie 2016, în perioada în care eu l-am folosit. Îmi cer scuze celor care au crezut În mine, îi asigur ca nu am avut intenția de a ”fura” și îmi mențin speranța că lucrurile se vor lămuri!”, a scris sportiva pe contul său de Facebook..

Pe lângă aceștia, Mirela Lavric și Eva Tofalvi au fost și ele descoperite dopate tot cu aceeași substanță. Ieri, canotorul Alexandru Dumitrescu a fost și el depistat pozitiv, însă cu un hormon de creștere.Gestul făcut de Elen Ceaușescu în timpul unei vizite într-un oraș din provincie, când a văzut oamenii care stăteau la coadă la un magazin. Este halucinant
Libertatea
Comentarii (18)
lapusneanul  •  13 Mai 2016, 18:25
Postat de sibelius pe 13 Mai 2016, 14:54

Astept sa apara baietii aia ultra-critici cu Sarapova si sa ne explice cu a furat rusoaica si romanii sunt imaculati.

ce legatura are tenismena saradopatova cu sportivii romani ? sau acest comentariu face parte din ciclul...uite domnule, au furat si ai nostrii, nu numai rusoaica..?

khal_37  •  13 Mai 2016, 17:22

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius  •  13 Mai 2016, 14:54

Astept sa apara baietii aia ultra-critici cu Sarapova si sa ne explice cu a furat rusoaica si romanii sunt imaculati.

Vezi toate comentariile (18 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
16:00 Fotbal, Serie A
Udinese - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
18:00 Handbal F, Liga Campionilor
SCM Râmnicu Vâlcea - Buducnost
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:30 Fotbal, Bundesliga
Schalke 04 - Koln
Digi 3, Telekom 3
20:00 Fotbal, La Liga
Getafe - Huesca
Digi 2, Telekom 2
20:00 Fotbal, Premier League
Manchester City - Aston Villa
Eurosport
21:30 Fotbal, Bundesliga
Augsburg - Bayern Munchen
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
22:00 Fotbal, Ligue 1
Marseille - Lens
Digi 3, Telekom 3
22:15 Fotbal, Premier League
Fulham - Manchester United
Eurosport
22:30 Fotbal, La Liga
Villareal - Granada
Digi 2, Telekom 2
Program TV complet
Liga 1