SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CORESPONDENȚĂ DE LA RIO

INTERVIU LA DUBLU de la #Rio2016 » Argintul îndeplinește visul: primele reacții ale lui Florin Mergea și Horia Tecău! Cum a fost jocul contra lui Nadal și ce spun despre Tokyo 2020!

Florin Mergea și Horia Tecău, foto: Cristi Preda/GSP
Florin Mergea și Horia Tecău, foto: Cristi Preda/GSP

Articol de , - Publicat sambata, 13 august 2016 08:24

"Ne-am dorit să fim pe primul loc, dar până la urmă e o mare realizare pentru noi această medalie", au spus Horia Tecău și Florin Mergea, care au fost învinși în finala olimpică de dublu de spaniolii Marc Lopez și Rafael Nadal cu 6-2, 3-6, 6-4

- Ați câștigat prima medalie olimpică pentru tenisul românesc, ce înseamnă asta pentru voi?
Horia: Este o înfrângere dureroasă, am fost foarte aproape de câștigarea unei medalii de aur, dar să nu ne demoralizăm. E tot o victorie pentru noi să cucerim acest argint. Am luptat foarte mult, am muncit ani de zile, am visat mult ca să ajungem aici, să fim prezenți și să ne batem pentru această șansă. Și a fost un vis realizat pentru noi, o mare victorie personală pentru noi, pentru echipele noastre. Chiar dacă am pierdut această finală, am făcut un meci bun, unul dintre acele meciuri foarte disputate, care s-a încheiat însă mai devreme decât ne doream.

- Ce a făcut diferența într-un meci atât de dens, de încărcat, de pasionant?
Florin: Ei au început mai bine decât noi, am avut foarte multe mingi câștigătoare, dar și foarte multe greșeli neforțate și asta și-a spus cuvîntul. A trebuit să luptăm noi, să venim din spate, dar Rafa și Marc îți dau tot timpul o minge în plus înapoi. Asta a însemnat că a trebuit să ne batem pentru absolut fiecare punct. În decisiv am avut un break, dar fiecare game a fost disputat, e greu să spun acum că aș fi făcut unele lucruri diferit. Pur și simplu, am luptat la fiecare minge, unele au vrut să intre altele nu. În acele momente nu prea ai timp să te gândești și să desfaci firul în patru. Important e că am ajuns aici, e un vis realizat pentru amândoi și o victorie a tuturor românilor.

{Citește și: Cum s-a trăit o finală tensionată, decisă în câteva puncte și pierdută de Florin Mergea și Horia Tecău. Luminița Paul și Marian Ursescu scriu din #Rio2016 ce nu s-a simțit la TV}

- Parcă și norocul a fost mai degrabă de partea lor.
Horia: Nu prea îmi place să vorbesc despre noroc, câteodată e de partea ta, câteodată nu. Nu cred că s-a jucat meciul la noroc. Ei sunt o echipă care dă multe mingi înapoi, trebuie să joci agresiv, la început am greșit mai mult, apoi ne-am reglat loviturile, am mărit țintele pentru că trimiteam mult în bandă. Ne-am întors în meci, am făcut break. A trebuit să căutăm soluții, să fim noi cei care punctează pentru că altfel obțin ei controlul și au multe variante, sunt jucători incredibili din spatele terenului.

- A fost vreunul dintre ei pe care l-ați simțit mai puternic?
Florin: Amândoi au fost puternici, Rafa se mișcă extraordinar, a dat toate retururile înapoi, iar Marc tot timpul a ridicat mingea cât am fost în defensive. Mingile foarte grele aici, a fost dificil pentru noi să închidem. Am ajustat, am revenit, am luptat, asta e cel mai important pentru mine, că am reușit într-un meci de asemenea anvergură să tragem cînd lucrurile nu ne-au mers cum am vrut și să ducem partida într-un final care putea fi și de partea noastră.

- Parcă pe final ați avansat mai mult, ați venit mai aproape de fileu.
Florin: Era normal că după primul set trebuia să schimbăm ceva, să urmărim ce am făcut greșit și să nu mai repetăm. În unele momente am jucat prea mult din spate și nu am atacat când trebuia. Apoi ne-am dus peste ei, acum însă… ce să mai spunem? Au fost câteva mingi care au făcut diferența.

- Una peste alta, cum a fost experiența pe Terenul Central, finala, ceremonia, să vedeți steagul înălțat pentru voi? În comparație cu un turneu de Mare Șlem?
Florin: Pentru mine nu e comparabil cu nimic, e ceva unic. Să-ți reprezinți țara pe cele mai înalte trepte olimpice e o onoare și un privilegiu.

- Ați avut și o galerie care v-a susținut aprig aici, mulți sportivi, antrenori au fost alături de voi, au strigat "România! România!"
Horia: Au fost incredibili, i-am auzit, i-am simțit alături de noi, ne-au împins să tragem de noi, să încercăm să revenim în meci. Au fost lângă noi și în setul trei. Nu putem decât să le mulțumim. Datorită lor am simțit că suntem cumva egali cu spaniolii. A fost o experiență frumoasă, ne-am fi dorit să fim pe primul loc, dar până la urmă e o mare realizare pentru noi această medalie.

- Poate la Tokyo, în 2020?
Florin: Până acolo mai sunt patru ani, deocamdată urmează turneul de la Cincinnati. Ne-ar plăcea să fim la Tokyo și să ducem acest rezultat un pas mai departe.

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
catalynn
catalynn  •  13 August 2016, 17:49

Acum ca ne-am mai racorit si putem judeca mai rational, nu are rost sa negam evidenta, Florin prin greselile sale a pierdut meciul. Nu contesta nimeni valoarea adversarilor, sau faptul ca Florin nu avut o mare contributie la accederea in Finala, sau ca in meci a dormit pe teren si nu a facut tot ce a putut sa castige, dar el este, din pacate principalul vinovat de esec. Este precum Nicolita pe Bernabeu! Al naibii, tot cu spaniolii si Rafa mai e si fan Real :-) La fel si atunci, desi echipa a jucat bine, desi Banel s-a zabatut cat a putut ca de obicei, erorarea lui ne-a privat de un rezultat istoric. Insa asta nu e un motiv sa distrugem omul, sa il insultam si alte din astea, daca a revazut meciul sigur stie si el ca din cauza lui au pierdut si fara sa ii bata obrazul Horia. Sunt de acord cu Dinamo_fan, ce nu impartasesc e vehementa criticii, insa la necaz fiecare ne comportam diferit, si avem tendinta sa cam exageram. Io n-am avut niciun dubiu ca vor castiga asa ca dezamagirea e si mai mare, insa asta e, nu e cazul sa facem inmormantare, capul sus si bafta in continuare! Sunt(em) mandri de voi!

931882686853958
Ilea Lucian  •  13 August 2016, 16:35

Ei nu-i mai criticati,oricine in fata lui Rafael Nadal care a fost 5 ani numarul 1 in lume...e dezastru,doar Novak Djokovic joaca normal cu el si asa cand nu are probleme la genunchi.. Spuneau comentatorii ca spaniolii schimba des tactica,pai da ca ei au un dosar tehnic complet..ai nostri se completau bine unu pe altu:)) Tecau e dezastru la retur..10 smashuri in fileu in timp ce Mergea e dezastru la serviciu...6 duble intr-un game:) Deci unu stie sa serveasca altu stie sa returneze..ca in bancul cu politaii..unu stie sa citeasca,alalalt sa scrie si al treilea pazeste doi oameni de stiinta:))) Deci si bunica mea la 89 de ani are sanse mai mari sa conduca farfuria zburatoare decat Horia si Florin sa fie campioni mondiali in fata lui Nadal

1679015505752644
Adrian Mihai  •  13 August 2016, 15:45

Eu ma refeream la setul doi si trei. Primul set au greșit cu sacul amândoi . Aseara n am băut.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează