SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  TENIS

Mesajul lui Mergea după argintul de la JO 2016: "Aș da toate trofeele pe care le am pentru un singur punct la momentul potrivit! Eu și Horia am atins în sfârșit o parte din potențialul de la juniori"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 august 2016 11:14

Cuplul format din Horia Tecău și Florin Mergea a rămas cu medalia de argint în proba de dublu, după ce n-a reușit să câștige finala în fața lui Rafael Nadal și Marc Lopez, scor 2-6, 6-3, 4-6. Aceasta-i cea mai bună performanță din istoria României în proba de dublu la Jocurile Olimpice.

La finalul meciului, Florin Mergea, 31 de ani, a postat pe facebook un mesaj emoționant pentru fani, către delegația României și a vorbit despre performanța reușită de Tecău.

 

"E 5 dimineata si nu am cum sa dorm. Daca as putea, as da toate trofeele pe care le am pentru un singur punct la mometul potrivit, pentru medalia de aur.

Asa cum am spus si la interviuri, a fost cel mai greu si important meci din cariera mea si in acelasi timp este singurul meci dupa care am iesit si am spus: "Am dat tot"....mult sau putin, nu stiu..... dar am dat tot. Am avut in fata un Rafa, care desi nu e la capacitatea de acum cativa ani, nu a gresit aproape deloc si ne-a facut mereu sa dam inca o lovitura in plus. Un Marc Lopez care are anul carierei si care mereu a jucat foarte bine alaturi de Nadal. Fara antrenament pe central si fara sa jucam in conditii favorabile stilului nostru, am dat tot si am fost foarte aproape. Am luat medalia de argint, intr-un sport in care noi nu ar trebui sa existam.

E adevarat, am intrat in istorie, dar pentru mine cel mai important lucru a fost experienta de a reprezenta Romania la cel mai mare eveniment de pe glob. Sa aduc o medalie Romaniei e un privilegiu si o onoare, pe care putini o cunosc si o simt cu adevarat asa cum am facut-o noi mereu.

Impreuna cu Daiana am plecat de la zero absolut acum cinci ani si am trecut prin atat de multe ca nu mi-ar ajunge cateva carti daca ar fi sa povestim tot. Important,pentru noi, este ca am reusit sa ajungem aici, la Rio, sa va aducem o bucurie voua, romanilor, cei care ati stat cu sufletul la gura indiferent de ora si ne-ati sustinut si ati trimis sute si sute de mesaje. O sa ne facem timp zilele urmatoare sa va raspundem fiecaruia, pentru ca si noi va respectam la fel cum o faceti si voi.

Cred ca impreuna cu Horia am aratat tuturor ceea ce putem face impreuna,la cel mai inalt nivel. In sfarsit am atins parte din potentialul nostru care a fost vizibil inca de la juniori.

As vrea sa multumesc in mod special echipei noastre: Andrei Pavel, Dragos Luscan, Razvan Itu, Federatiei Roamne de Tenis si Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Vrem sa multumim direct delegatiei romane de aici de la Rio pentru sustinerea din tribune,atat sportivilor cat si oficialilor.
Tuturor reprezentantilor media care au ragusit odata cu noi si care au stat la meciuri indiferent de ora. Ne-am simtit ca la noi acasa in toate meciurile si suportul lor s-a vazut in evolutiile noastre.

Felicitari fetelor de la handbal pentru victoria de azi si bafta in continuare. Ati fost magistrale azi si toti am simtit prezenta voastra si a celelorlalti sportivi ai Romaniei care ne-au sustinut din tribuna.

Asa se incheie primele noastre Jocuri Olimpice si nu ramanem decat cu un singur gand, acela de a aduce tara noastra pe cele mai inalte trepte ale sportului si de acum incolo" Florin Mergea pe facebook

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
tegean
tegean  •  13 August 2016, 21:49

Jocurile Olimpice.Români în finală.Minunată partidă, minunată prestația românilor..Bravo Mergea și Tecău.Mi-a plăcut tot ce ați făcut.Sport. A meritat.

rvdrvd
rvdrvd  •  13 August 2016, 18:18
Postat de Mircea Serban pe 13 August 2016, 16:07

greseala face parte din structura jocului! Esti prea pasional semn, ca nu ai educatie de sportiv, tinere bavarez!

Tu intelegi de ce am intrebat asta sau ma confunzi? pentru ca este destul de aiurea comentariul tau...tinere Mircea.

124500207975169
Alexandru Cucereanu  •  13 August 2016, 16:36

Ati scris mometul potrivit in titlu! Este momentul potrivit sa invatati sa scrieti corect domnilor jurnalisti!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează