SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  JOCURILE PARALIMPICE

Mihaela Lulea luptă pentru calificare în finala probei KL3 de canoe » Povestea ei e cutremurătoare: ”Am fost atacată de un urs la Zoo și am rămas fără un picior”

Foto: rio2016.com
Foto: rio2016.com

Articol de GSP - Publicat marti, 13 septembrie 2016 19:18

Mihaela Lulea va concura miercuri în a doua serie de calificări în proba de canoe, categoria KL3. Sportiva româncă s-ar putea califica în finală dacă termină pe primele două locuri, în caz contrar urmând să evolueze în recalificări.

Mihaela are o poveste cutremurătoare, iar modul în care și-a pierdut un picior e povestit într-un articol pe site-ul oficial al competiției paralimpice.

Acum 20 de ani mă aflam la zoo. La un moment dat m-am așezat aproape de cușca unui urs. Era un gard de protecție, format din bare. Era toamnă și mi se făcuse frig. M-am aplecat să îmi iau o haină, însă în acel moment am alunecat și piciorul mi-a intrat printre barele de protecție. Ursul m-a prins de picior și l-a tras înăuntru.

Imediat, toți cei din jur au început să îndepărteze ursul, cu bastoane, cu sticle de apă, cu orice aveau. În final, animalul a slăbit strânsoarea și am putut fi trasă înapoi. Nu o să uit cât de mult m-am speriat când am văzut sângele”, a povestit sportiva.

Din cauza rănilor grave, medicii au decis să îi amputeze piciorul de la genunchi în jos. Această problemă medicală nu a împiedicat-o pe Mihaela să se dedice pasiunii sale pentru canoe.

În 2011, Comitetul Paralimpic Internațional a decis să includă în programa paralimpică de la Rio proba de canoe, iar Mihaela s-a calificat fără probleme. A renunțat chiar și la job-ul său pentru a se pregăti cât mai bine pentru Jocurile Paralimpice din acest an.

În vârstă de 35 de ani, Mihaela e vicecampioană europeană, iar la ultimul Campionat Mondial a cucerit medalia de bronz.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
983732924972315
Soos Vilmos  •  14 Septembrie 2016, 13:59

Fotografia o arata pe sportiva intr-un CAIAC.

florisking
florisking  •  13 Septembrie 2016, 20:29

succes!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează