SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  VIRUSUL ZIKA

OPINIE GSP.RO Virusul Zika nu poate opri cincinalul! Alin Petrache le cere tovărășește atleților români să-și ignore sănătatea

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2016 09:29

Președintele COSR Alin Petrache nu crede că Zika trebuie să fie o piedică într-o societate multilateral dezvoltată

De unde vin acești oameni?

Acum două săptămâni, dl Vasile Dâncu s-a dat de trei ori peste cap și s-a transformat în editorialist Adevărul, după care a proclamat proletar succesul conducerii FRF la EURO, cu fraze în care se simțea asprimea limbajului de lemn: "Cei 11 din teren şi cei de pe bancă se bat în locul nostru pentru a împinge mai în față România în clasamentele naţiunilor". Era chiar ziua meciului cu Albania, iar lupta guevaristă visată de vicepremier s-a izbit de realitatea "decrepită" a lui Anghel Iordănescu. Old news.

Mai proaspăt, Alin Petrache, cunoscut și ca singurul oficial care poartă permanent o cravată vărgată în sportul românesc, a tras aer în piept și s-a luat la trântă cu un nou bandit reacționar. Virusul Zika.

" Simona Halep este un jucător important, un sportiv mare, şi nu cred că un ţânţar de talia celui Zika, având în vedere că vom fi la sfârşitul toamnei-începutul iernii în Brazilia, nu cred că acest ţânţar ne va mai deranja foarte tare. Un ţânţar, dar şi alte lucruri care se mai pot întâmpla în Brazilia, nu te pot da la o parte de la câştigarea unei medalii atât de importante", a tranșat subiectul domnul prim-secretar.

Cu viziune de cincinal, Alin Petrache nu se pierde în detalii. Nu contează amănunte precum retragerea unor sportivi ca Jason Day sau Rory McIlroy sau mesajul încruntat trimis de Novak Djokovici de la importantul microfon Wimbledon: "Deocamdată, nu contați pe mine". Sau că Zika poate duce la sindromul Guillain-Barré, o boală neurologică rară ce dă în paralizie sau moarte, sau la malformații grave în cazul sarcinilor. Sau că 150 de oameni de știință, cercetători și doctori de renume au semnat o scrisoare prin care acuză CIO și Organizația Mondială a Sănătății că merg pe burtă. Sau că Puerto Rico e în criză, cu cazuri peste cazuri, făcându-i pe unii americani să se îngrijoreze mai tare decât în epidemia de Ebola.

Importantă este directiva Internaționalei CIO, care, de asemenea, nu e impresionată de un țânțar de doi bani, deși oamenii care asigură dezinsecția arată ca Walter White în laboratoarele improvizate de făcut metanfetamină.

Triumful inconștient pe care Alin Petrache îl cere de la delegația României, neumbrit de îndoiala legitimă a sănătății, este ecoul unei alte epoci. Una în care gimnastele simțeau "mâna grea" a antrenorilor, iar sportivii erau înfierați cu elan la plenare pentru rezultatele proaste.

Nu lăsați empatia să vă provoace dileme, tovarăși. Doar rezultatele contează. Halep crede că sănătatea ei e mai importantă ca Jocurile Olimpice pentru ȚARĂ? Burgheji nerecunoscători!

1300de bebeluși s-au născut cu malformații grave ale capului, ireversibile, în Brazilia, din cauza virusului Zika

Ce 11 din teren şi cei de pe bancă se bat în locul nostru pentru a împinge mai in fata Romania in clasamentele naţiunilor

Citeste mai mult: adev.ro/o90yqd

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
ge0x
ge0x  •  05 Iulie 2016, 15:05

Nu sunt aiureli deloc..brazilia e o tara periculoasa din mai multe puncte de vedere..e usor sa stai acasa , sa castigi o gramada de bani, la o sampanie sau cu o tar ffa in pat si sa le zici la frra ieri, mergeti si luptati pt tara. Cand presedintele, premierul, politicienii, conducatorii sportului si cine mai e sef prin tara asta or sa arate ca le pasa de tara asta si de oamenii din ea , ca sunt macar corecti cu tara asta, abia atunci sa le ceara altora sa faca sacrificii...pana atunci mucles..sportivii astia au ajuns unde au ajuns pe banii si munca lor..statul e bun doar sa faca poze cu campionii. Luati exemplu de la presedintele islandei care a stat printre suporteri , ca un om, ca un cetatean care traieste si e egal cu oamenii pe care ii conduce...*** *** *** de sampanie..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sexilian
sexilian  •  05 Iulie 2016, 13:12

halepa e *** si daca o intzeapa brazilianul nu potzi avea garantzia ca face lucru de calitate si pas olimpiada

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sakamoto
sakamoto  •  05 Iulie 2016, 12:24

Cu nu mult timp in urma, l-am vazut fotografiat pe junele amorez petrache, sarutind cu mult foc o fatuca, noaptea-n parc. Nabadaile tineretzii...Da-i bataie alinush tata! Vita nostra brevis est! Si multzumeshte-i Doktorului Monta, ca te-a pus acolo unde te afli-deocamdata-incompetentule. A tunat si s-au adunat...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează