SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  RIO 2016

Pentru prima oară în istorie, refugiații vor putea participa la Olimpiadă

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 octombrie 2015 20:59

Într-un discurs ținut în fața Adunării Generale a ONU, președintele Comitetului Olimpic Internațional a anunțat că a creat un fond de două milioane de dolari care îi va ajuta pe refugiați să participe la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016.

Este pentru prima oară în istorie cînd refugiații sînt invitați să participe la JO, fără să își asume o identitate oficială. Atleții de performanță care sînt printre cei 20 de milioane de refugiați de la nivel internațional vor fi invitați la Rio, anul viitor, și vor participa sub steagul olimpic. De asemenea, le va fi cîntat imnul olimpic.

Anunțul a venit din partea lui Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional. Tot el a cerut un Armistițiu Olimpic, adică o pauză în toate războaiele de pe planetă, care să înceapă cu o săptămînă înainte de 5 august 2016 și să dureze pînă cu o săptămînă după Jocurile Paralimpice, care se vor termina pe 18 septembrie 2016.

Refugiații nu puteau participa la Jocurile Olimpice, pînă acum, deoarece nu făceau parte din nici un comitet național. Uneori, se făceau excepții pentru cei care erau dispuși să participe ca independenți, avînd o criză în țara natală. 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează