SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  TIR CU PISTOLUL

Premieră la Olimpiadă! O mamă va concura cu fiul ei la proba de tir

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 mai 2016 13:19

Nu s-a mai întâmplat niciodată. Până acum. Doi atleți, mamă și fiu, vor concura în proba de tir unul împotriva celuilalt la Olimpiada de la Rio

În vârstă de 47 de ani, Nino Salukvadze, din Georgia, va participa la cea de-a opta ei ediție de Jocuri Olimpice, o performanță incredibilă, egalată la femei doar de Josefa Idem-Guerrini, canoista din Germania de Vest și Italia.

Unul dintre avantajele longevității este că atleta va avea parte în această vară de o întrecere specială. Va evolua alături de propriului ei fiu, Tsotne Machavariani, care a prins și el un loc în echipa de tir.

Washington Post scrie că e pentru prima oară în istoria Olimpiadei când se întrec o mamă și fiul ei. Au mai existat 70 de perechi părinte/copil care au mai participat  Tați și fiii au concurat de 56 de ori, tați și fiice de 12 ori, mame și fiice, de două ori, ultima dată în 1908, într-o probă de arc.

Dar niciodată o mamă contra unui fiu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ravenpaladin
ravenpaladin  •  04 Mai 2016, 21:21

De unde va luati "stirile astea senzationale"? La olimpiada nu exista intreceri mixte la probele de tir.Cuvantul 'IMPREUNA" nu are aceeasi conotatie cu cuvantul"impotriva".Nu mai exista profesionalism in ziaristica,ci numai cumparati sau lingai.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează