SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  JOCURILE OLIMPICE

Probleme mari la Rio cu 49 de zile înainte de startul JO 2016 » Guvernatorul anunță că statul este în fața unei calamități economice

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 iunie 2016 12:17

În Rio de Janeiro, cu 49 de zile înainte de startul Jocurilor Olimpice, situația este una gravă.

Francisco Dornelles, guvernatorul interimar al statului, spune că este o criză economică, care amenință terminarea lucrărilor înainte de startul Jocurilor Olimpice.

Mare parte din fondurile destinate organizării au venit de la Guvernul statului Rio, dar președintele Braziliei a promis ajutor financiar.

Potrivit guvernatorului, statul este în fața unei calamități publice, care ar duce la un colaps total în serviciile publice, precum sănătatea, securitatea și educația. Acesta a autorizat măsuri publice excepționale, care ar putea avea efect asupra serviciilor publice, potrivit BBC.

În bugetul pe acest an, statul Rio prevăzut un deficit bugetar de 5,5 miliarde de dolari.

550.000 de oamenisunt așteptați în Rio pe durata JO 2016

Jocurile Olimpice de la Rio vor începe pe 5 august și se vor termina pe 21 august.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
pekeler
pekeler  •  19 Iunie 2016, 18:10

Pentru spaga toti au,apoi saracesc:)

para.para
para.para  •  18 Iunie 2016, 14:02

De cand au devenit trup si suflet pentru culorile din Pipera, astora de la gesepe nici calendarul nu le mai functioneaza. Cifra zilelor ramase (49) era aceeasi si cu 3 zile in urma.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  18 Iunie 2016, 13:00

dar bani de spaga, ca sa obtina organizarea, au avut!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează