SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  JOCURILE PARALIMPICE

Punct la Rio » Eduard Novak a participat pentru ultima oară la o ediție a Jocurilor Paralimpice

La Londra, Eduard Novak a cucerit o medalie de aur și una de argint // FOTO Cristi Preda
La Londra, Eduard Novak a cucerit o medalie de aur și una de argint // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 19 septembrie 2016 00:00

Singurul campion paralimpic al României, Eduard Carol Novak a participat în trei curse la Rio și a ocupat locurile cinci, șase și nouă.

"După 3 ani de muncă asiduă, mari sacrificii pentru mine și familia mea, sunt totuși fericit. Am făcut tot ce a fost posibil să ajung la Rio în cea mai bună formă, am dus o viaţă de atlet profesionist, am respectat o dietă dură în multe momente, dar mai mult nu s-a putut", a scris ieri pe Facebook sportivul în vârstă de 40 de ani.

Novak s-a aflat la a patra participare la Jocurile Paralimpice, după Atena, Beijing și Londra. El este primul medaliat din istoria României la JP, obținând argintul în 2008. În 2012 a devenit primul și deocamdată singurul campion paralimpic al țării noastre. A hotărât să se retragă după experiența din Brazilia.

"După Rio, urmează probabil o altă viaţă, în care mă voi focusa în continuare să dezvolt ciclismul din România și fenomenul paralimpic", a mai scris el.

Jocurile Paralimpice s-au încheiat ieri, iar România a cucerit o medalie de bronz la judo grație efortului lui Alex Bologa.

Deces la ciclism

Iranianul Bahman Golbarnezhad, 48 de ani, a încetat din viață, după ce a căzut în timpul cursei de sâmbătă de la Jocurile Paralimpice de la Rio. După accidentul din cursă el a fost transportat la un spital din Rio, unde doctorii nu l-au putut salva.

Cauza căzăturii încă nu le este clară oficialilor, dar ei au spus că iranianul a suferit un stop cardiac în drum spre spital. La ceremonia de închidere de azi-noapte s-a ținut un moment de reculegere în memoria ciclistului decedat.

"Este un moment foarte trist pentru sport și pentru mișcarea paralimpică. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia lui Bahman, spre colegii săi și spre tot poporul iranian", a spus Carlos Nuzman, șeful Comitetului de organizare al Jocurilor Paralimpice de la Rio

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
mickey13
mickey13  •  19 Septembrie 2016, 10:32

Bravo Eduard! Sincere felicitari pt performantele tale! Atat pt cele de acum, cat si pt cele din trecut! Succes pe viitor, indiferent ce vei alege sa faci!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează