SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  SCRIMĂ

Rio, venim! Echipa feminină de spadă s-a calificat la Jocurile Olimpice

Echipa României pe podium în Argentina, încadrată de Rusia și Estonia
Echipa României pe podium în Argentina, încadrată de Rusia și Estonia

Articol de - Publicat marti, 16 februarie 2016 00:00

Echipa feminină de spadă a cîștigat etapa de Cupă Mondială de la Buenos Aires și e sigură de participarea la Rio.

Echipa feminină de spadă a României s-a calificat duminică seara la Jocurile Olimpice de la Rio. Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au concurat și au ocupat primul loc în etapa de Cupă Mondială de la Buenos Aires, ultima care conta pentru clasamentul după care se împărțeau biletele pentru marea competiție din vară.

În condiții nu tocmai adecvate unui concurs de scrimă, româncele au trecut de Brazilia cu 45-37, de SUA cu 45-27, de Estonia cu 45-36 și în finală de Rusia cu 45-40.

A fost un concurs aprig, unde multe echipe jucau ultima carte pentru prezența la Rio. În cazul României, al Chinei și al Rusiei această grijă nu exista pentru că aveau o zestre de puncte ce nu putea fi clintită. Cu toate acestea, fetele au lăsat multă energie pe planșele din Argentina.

Alături de România, care s-a calificat de pe primul loc, în Brazilia vor mai merge China, Rusia, Estonia, Coreea de Sud, SUA, Ucraina și Franța. Vicecampioanele olimpice Italia și Germania au ratat trenul.

Calificarea în proba pe echipe înseamnă că România va avea și la individual numărul maxim de spadasine, trei. Echipele calificate trebuie să anunțe până pe 6 iunie componența în care vor merge la JO 2016, trei titulare și o rezervă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează