SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  PREVIZIUNE

Șase medalii » Previziune sumbră pentru delegația României: nu vom câștiga nici un titlu olimpic

Articol de - Publicat sambata, 23 iulie 2016 00:00

Cu atâtea distincții este creditată delegația României la Jocurile Olimpice de la Rio de site-ul de analiză și statistică sportivă Gracenote.

Treisprezece zile au mai rămas până la startul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Gracenote, site-ul de analiză și statistică sportivă, la ultima sa previzionare a clasamentului pe medalii a situat România pe poziția 55.

De câteva luni bune, numărul medaliilor a tot scăzut din dreptul delegației noastre. Diversele evenimente petrecute în sportul tricolor au dus la această descreștere. Cele mai importante fiind necalificarea echipei feminine de gimnastică, dar și problemele de dopaj de la lotul de kaiac-canoe.

Gracenote, la ultima publicare a clasamentului virtual pe medalii, a trecut în dreptul României șase distincții olimpice, două de argint și patru de bronz.

O estimare care este în perfect acord cu cea exprimată de Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. "Această echipă are capacitatea de a reveni în țară cu medaliile pe care le dorim toți. Eu nu sunt pesimist și aștept între 6 și 8 medalii, poate avem și o surpriză cu 9 medalii", a spus el la prezentarea oficială a costumelor delegației tricolore. 

De menționat că în acest ciclu olimpic, site-ul Gracenote nu i-a acordat niciodată vreun titlu olimpic. În februarie 2016, în clasamentul virtual, țara noastră era creditată cu zece medalii, trei de argint și șapte de bronz. În aprilie 2016, erau opt, patru de argint și patru de bronz, iar în iunie erau șapte, cu două de argint și șapte de bronz.

Speranțele tricolore pentru podiumuri se leagă de sporturile care au performat și în ultimii ani de întreceri mondiale și europene: judo, scrimă, handbal, haltere, canotaj sau gimnastică. Jocurile Olimpice se deschid pe 5 august.

1936e ultima ediție în care România nu a cucerit niciun titlu olimpic. La următoarele 16 ediții, delegația "tricoloră" a luat cel puțin un aur

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  23 Iulie 2016, 13:21

Cine sa castige!!!!A PARTE DINTRE SPORTIVII ROMANI SINT DOPATI,o parte renunta la participare de frica,restul au rezultate foarte slabe in statistica mondiala!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează